V8 Supercars

V8 Supercars: Nissan onthult kleurenschema’s op Philipp Island

Op Philipp Island heeft NISMO de kleurenschema's van twee van haar activiteiten onthuld. Als eerste van vier werd het schema van Michael Caruso's V8 Supercar onthuld. De drie andere V8 schema's worden later bekend gemaakt. Tevens toonde men bij Nissan de GT3 R waarmee men de zege van de Bathurst 12Hrs 2015 dit jaar wil prolongeren.


2016 Kleurenschema 1
De Nismo Altima rijdt in de V8 Supercars met een variatie van globale GT3 kleuren uit 2015.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan Motorsport/NISMO

Nissan onthult kleurenschema's op Philipp Island
In de No23 Nissan Altima van Michael Caruso heeft men bij Nissan een variatie van de globale GT3 kleuren verwerkt. En dit is duidelijk zichtbaar.

Michael Caruso: "Dit is alweer mijn vierde jaar bij het team en ik heb nog steeds dezelfde engineer en mensen rondom mij heen. Voor mij is dit mijn thuis en ik ben er klaar voor. Voor Nissan is dit het eerste jaar dat wij niets aan het aero pakket behoefden te veranderen en dat er veel tijd op de fabriek doorgebracht moest worden. Het team heeft haar accu's opgeladen en met deze nieuwe scherpe look wordt iedereen direct aan het begin van het jaar gemotiveerd. Het is belangrijk voor ons om te laten zien waar wij in het kampioenschap staan. En wij beschikken duidelijk over de middelen om te doen."

De No1 Nissan GT3 Nismo werd eveneens getoond. Daarmee wil men volgende week voor de tweede achtereenvolgende maal de Bathurst 12U winnen.

Rick Kelly keert na twee jaar afwezigheid weer in de Bathurst 12U terug. Rick Kelly: "Het is werkelijk een privilege om met deze auto te mogen rijden. Het is zo'n speciale baan en auto dat ik er echt op gebrand was om wat rondjes te rijden zodat ik me voor de Bathurst 12U op mijn gemak voel. Ik denk dat wij een goede kans maken. Maar het is een lange dag. Na een solide testdag bevinden wij ons echt in een solide positie."

De Bathurst 12Hrs. vindt volgend weekend plaats. Het V8 Supercarkampioenschap start een maand later met de Clipsal 500 in Adelaide(3-6 maart).

2016 Kleurenschema 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet