V8 Supercars

V8 Supercars: Shane van Gisbergen samen met Alexandre Premat in Enduros

Een verrassende aankondiging. De Fransman Alexandre Premat is in 2016 de nieuwe partner van Shane van Gisbergen in de Pirtek Enduro wedstrijden op Sandown, Bathurst en Surfer's Paradise.

Tekst Willem J. Staat
Foto Red Bull Racing Australia

SVG
SVG maakte recentelijk kennis met de Triple Eight Red Bull Holden. Dat hij samen met Alexandre Premat  later dit jaarin de Enduros uit gaat komen is een volslagen verrassing.

Shane van Gisbergen samen met Alexandre Premat in Enduros
Red Bull Team Australia ofwel Triple Eight heeft voor de Pirtek Enduro Cup later dit jaar de Fransman Alexandre Premat gecontracteerd. Na zijn DTM carriere probeerde de Fransman in 2012 en 2013 met het team van Gary Rogers Motorsport in de V8 Supercars voet te vatten. Bij het Volvo Team van GRM slaagde hij daar slechts gedeeltelijk in. De afgelopen twee jaar was Premat voor het team van Gary Rogers Motorsport alleen in de Enduros actief. Maar hij liet wel een bijzonder goede indruk achter.

Triple Eight teammanager Mark Dutton: "Wij gaan alleen voor de beste co-rijders in de Pirtek Enduro Cup. Toen wij hoorden dat Alexandre beschikbaar was, grepen wij direct onze kans. Wij zijn erg verheugd dat hij van ons team nu deel uitmaakt. Alex heeft veel respect verworven. En ik denk dat hij nog niet zijn volledige potentieel heeft laten zien."

Shane van Gisbergen(samen met Jonathon Webb winnaar in de Gold Coast 600 en derde in Sandown) neemt komend weekend met het team van Alex Job Racing deel aan de 24U van Daytona was aangenaam verrast.

Van Gisbergen: "Hij heeft natuurlijk een prachtige CV en was als co-rijder in de Pirtek Enduros snel en constant. De Enduros vormen een hoogtepunt en ik denk dat wij een goede combinatie vormen."

Alexandre Premat: "De afgelopen vier jaar heb ik tegen Shane geracet. Vindt het nu wel erg spannend om samen met hem te rijden. Hij heeft het talent van een V8 Supercarkampioen. Onze samenwerking zal het team zeker versterken. Shane is altijd een vechter geweest waarvoor ik respect heb. Met de succesvolle historie die Triple Eight op Bathurst heeft ben ik er ontzettend trots op om van dit team deel uit te mogen maken. Ik zal alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om dit team mooie resultaten te bezorgen. Mijn persoonlijke doel is om de eerste Fransman te worden die Bathurst wint."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet