GT

GT: Abt-team met Bentley in ADAC GT Masters 2016

Voor insiders kwam het niet als een verrassing. Het Duitse Abt-team stapt in de ADAC GT Masters voor het seizoen 2016 over naar Bentley. Daarbij is er sprake van een gemeenschappelijk project van Abt Sportsline (van Hans-Jürgen Abt), dat de marketing en organisatie voor zijn rekening neemt, en C. Abt Racing (van Christian Abt), dat de preparatie en inzet van de auto's verzorgt. Het team zal komend seizoen volgens eigen aankondiging maar liefst drie Bentley Continentals inzetten. Bentley zelf spreekt in een persbericht van twee auto's. Naast een volledig seizoen in de ADAC GT Masters staat ook de deelname - met fabriekssteun - aan de 24-uursrace op de Nürburgring op het programma.

Tekst: Willem J. Staat en René de Boer
Foto: Willem J. Staat

2016 C ABT

Abt met Bentley in ADAC GT Masters
Nadat HTP Racing al na één seizoen de samenwerking met Bentley beëindigde, was de Britse fabrikant op zoek naar een team dat de belangen van het merk in de Duitse racerij zou kunnen verdedigen. "We spreken met meerdere kandidaten", verklaarde sportdirecteur Brian Gush in december tijdens de Bentley Motorsport Awards in Crewe tegenover AUTOSPORT.NL. Bij die gelegenheid merkten we ook al de aanwezigheid van Hans-Jürgen Abt en Harry Unflath, respectievelijk eigenaar en marketingdirecteur van Abt Sportsline op. De twee verklaarden destijds dat het ging om een beleefdheidsbezoek op uitnodiging van Bentley-bestuursvoorzitter Wolfgang Dürheimer, maar wij begrepen toen al wel dat ze niet voor de Britse keuken naar Crewe waren overgekomen. Het Abt-familiebedrijf heeft nauwe banden met het Volkswagen-concern, waartoe ook Bentley behoort.

Bentley Motorsports Directeur Brian Gush: "Evenals onze onderneming blikt men bij ABT op een rijkelijk gevulde autosporthistorie terug. Gezamenlijk ambiëren wij hoge sportieve doelstellingen." Overigens uit zich de samenwerking tussen Bentley en Abt niet alleen op het sportieve, maar ook op het commerciële vlak: Abt wordt in de vestigingsplaats, het Zuid-Duitse Kempten, Bentley-dealer en steunpunt voor exclusieve Bentley-accessoires. Hans Jürgen Abt: "Met het Volkswagenconcern beschikken wij over een langdurige en intensieve relatie. Mooi dat we die nu met het merk Bentley kunnen uitbreiden. Op de baan heeft de Continental zijn sterkte al bewezen. Ik verheug mij nu al op de uitdaging die ons te wachten staat."

ABT Sportsline is voor de marketing van het project verantwoordelijk. De technische verantwoording is in handen van Christian Abt met zijn team C. Abt Racing. Sinds 2009 is men bij ABT in de ADAC GT Masters actief. Het team van Christian en Hans Jürgen Abt behaalde maar liefst zestien overwinningen en in rijders, team en gentlemenklasseringen zes titels. Ook zal C.Abt Racing met Bentley aan 24U Nürburgring deelnemen. Over het rijderskader zal op korte termijn een beslissing genomen worden.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet