GT

GT: GT4 European Series bevestigt kalender voor 2016

ekris bmwm4gt4 pr

De GT4 European Series heeft de kalender voor het seizoen 2016 bevestigd. De nieuwe kalender wijkt op slechts een punt af van de in december gepresenteerde voorlopige kalender. Het geplande evenement op de Nürburgring is vervangen door een wedstrijd op de Hungaroring in september. Het kampioenschap, dat dit jaar terugkeert onder de vleugels van SRO, bezoekt daardoor vier Formule 1-circuits, naast het stratencircuit van Pau en ons eigen Circuit Park Zandvoort.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

In het weekeinde van 24 april trappen de GT4 European Series teams het nieuwe seizoen af op het circuit van Monza in Italië, in het voorprogramma van de Blancpain GT Series Endurance Cup. Drie weken later staat voor het eerst een race op een stratencircuit op de kalender met een race in het Franse Pau tijdens de Grand Prix de Pau op 15 mei.

Een maand later maken de teams voor de derde race van het seizoen de oversteek naar Engeland. Op Silverstone staat op 12 juni een drie uur durende race op het programma, samen met de teams van het Britse GT kampioenschap actief zullen zijn. Op 10 juli wordt dit nog eens dunnetjes overgedaan tijdens een tweeuursrace op Spa-Francorchamps.

Na de zomerpauze staat op 25 september de Hungaroring in Hongarije op het programma. De GT4 European Series rijden op het circuit nabij Boedapest in het voorprogramma van het DTM. Het seizoen wordt op 9 oktober afgesloten met de finaleraces op Circuit Park Zandvoort.

De organisatie verwacht een toename van het aantal deelnemers. Naast de eind vorig seizoen debuterende en door Ekris Motorsport gebouwde BMW M4 GT4 zullen bijvoorbeeld ook een aantal Maserati GranTurismo MCs te zien zijn. 

Kalender 2016, GT4 European Series:
24 april 2016 – Monza (Italië) – Blancpain Endurance Series
15 mei 2016 – Pau (Frankrijk) – Grand Prix de Pau
12 juni 2016 – Silverstone (Groot-Brittannië) – British GT Championship *
10 juli 2016 – Spa-Francorchamps (België) – British GT Championship **
25 september – Hungaroring (Hongarije) – DTM
9 oktober 2016 – Circuit Park Zandvoort (Nederland) – Finaleraces

* 3u endurance race
** 2u endurance race

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet