Diversen

Div: Ontberingen voor circuitmedewerker Menno Weeda tijdens survivaluitdaging The Island

480 Net5-TheIsland

In het vernieuwende Net5-programma The Island gaan 15 deelnemers de ultieme survivaluitdaging aan. Geen spellen, geen afvallers, geen eliminaties. Enkel de kwestie van leven of dood; overleven in zijn puurste vorm. De deelnemers worden gedropt op een verlaten eiland en moeten op zoek naar voedsel, water en een onderkomen met niks anders dan de kleding die ze dragen. Ze zijn compleet op zichzelf aangewezen, sterker nog, er is zelfs geen crew of cameraploeg aanwezig. Ze filmen alles zelf!

Tekst: Gerrie Hoekstra en PR
Foto's en films: PR

480 THE-ISLAND MENNO 1944


Eén van de deelnemers is Menno Weeda, Race Series Coördinator van Circuit Park Zandvoort. "Ik werd uit ruim 3.000 inschrijvers uitgekozen om mee te doen. Wellicht vonden de initiatiefnemers het leuk om iemand uit de snelle wereld van de autosport mee te laten doen. Het contrast tussen het leven in de moderne wereld en op een onbewoond eiland is ontzettend groot. Waar we in de autosport te maken hebben met tienden en honderdsten van seconden heb je op een verlaten eiland alleen dag en nacht, en eb en vloed. Op een onbewoond eiland heb je niets. En zeker niets waar ik aan gewend ben. Geen water, geen warmte, geen comfort... Ondanks dat het een unieke ervaring was, heb ik flink moeten afzien. Het was achteraf een zware opdracht. Veel te weinig eten voor de deelnemers, ik ben in die maand ruim 20 kilo afgevallen. Maar deze levenservaring nemen ze me niet meer af, al was het vaak niet leuk."

De ultieme survivaluitdaging

480 Print-screen-the-island
"Ik word he-le-maal gek gebeten..."

Wil je zien hoe Menno dit allemaal beleefd heeft kijk dan naar The Island, aanstaande donderdag 21 januari vanaf 20:30 uur te zien bij Net5.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet