Sportscars

Sportscars/TCR: Peter en Stéphane Kox testen resp. LMP3 en TCR-Honda

160116 Ligier LMP3
Dinsdag staat er een LMP3-test op stapel voor Peter Kox

Weliswaar was de teleurstelling voor Peter Kox groot na zijn voortijdige uitval in uitzichtrijke positie tijdens de Hankook 24H DUBAI, maar de Eindhovenaar heeft al binnen enkele dagen zijn volgende activiteit op het programma staan, namelijk een test met een LMP3 op het circuit van Paul Ricard. Het is niet de enige testactiviteit van de familie Kox dezer dagen, want eerder deze week testte dochter Stéphane Kox al met een Honda Civic TCR van het Italiaanse JAS Motorsport op het Circuit Tazio Nuvolari nabij Milaan.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Of ik inderdaad met die LMP3 ga racen, en zo ja, in de ELMS of in een andere serie, staat nog niet helemaal vast, maar als we er wat mee gaan doen, gebeurt dat onder de vlag van Kox Racing", meldt Peter Kox. "En dan ga ik het samen doen met Nico Pronk, met wie ik al lang samen allerlei races rijd en dit jaar ook weer met de nieuwe McLaren in actie zal komen."

160116 TCR Honda De Honda Civic TCR

Dochter Stéphane Kox, die het afgelopen seizoen de Belgische BMW M235i Racing Cup won, heeft haar zinnen gezet op een overstap naar de snelgroeiende TCR-categorie en testte daartoe eerder deze week in Italië een Honda Civic TCR van JAS Motorsport. Daarmee is op een bepaalde manier de cirkel rond, want Peter Kox racete al voor het Italiaanse JAS-team met fabrieks-Honda's ten tijde van de tweeliter Supertoerwagens, ondermeer in het BTCC. Tegenover de website Touringcartimes verklaarde Stéphane Kox dat ze graag in de internationale TCR-serie of in de Benelux- of Duitse variant wil uitkomen. Wordt dus wellicht vervolgd.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet