V8 Supercars

V8 Supercars: Erebus verruilt in 2016 Mercedes voor Holden

Voor insiders kwam de stap niet onverwacht. Erebus Motorsport van de eigenzinnige Betty Klimenko neemt voor dit seizoen afscheid van Mercedes Benz in de V8 Supercars. In de GT-Sport blijft zij wel als customer team voor het merk actief. Met steun van Penrite komt Erebus Motorsport dit seizoen in de V8 Supercars met twee customer Holdens aan de start.

Tekst Willem J. Staat
Foto Erebus Motorsport

2016 Erebus
Het is even wennen. Erebus dit jaar met Holden in de V8 Supercars. David Reynolds moet voor podiums gaan zorgen. Bij PRA deed hij dit met regelmaat.

Erebus verruilt in 2016 Mercedes voor Holden
Erebus teameigenaresse Betty Klimenko heeft de knoop definitief doorgehakt. Na drie jaar kwam er voor Erebus met AMG Mercedes Benz geen echte doorbraak in de V8 Supercars. Volgend jaar wordt het Gen2 reglement van kracht. Het is niet uitgesloten dat Erebus in 2017 met Mercedes terugkeert maar voor 2016 gaat men bij Erebus op safe en heeft men voor Holden gekozen.

Betty Klimenko: " Ik heb er alle vertrouwen in dat de verandering van merk ons meer podiumkansen geeft. Zeker met David Reynolds(ex PRA) hebben we meer kansen. "Reynolds begon zijn V8 Supercar carrière in een Holden.

Reynolds: " Net voor het COTF(Car of the Future) tijdperk heb ik nog met Holden geracet. Ik maakte mijn debuut in een Commodore. Voor Erebus zie ik de overstap naar Holden als een positieve wending. Die auto is een bewezen winnaar. Ik kijk er naar uit om weer achter het stuur van een Holden te zitten om samen met Erebus een sterke relatie met hen te kunnen opbouwen."

In de Australische V8 Supercars is Holden het meest succesvolle merk. Holden behaalde maar liefst 30 Bathurst 1000 overwinningen, won 496 races en 19 maal het kampioenschap. Sinds de introductie van het COTF reglement in 2013 heeft het merk maar liefst 74 overwinningen behaald.

Naast David Reynolds komt Aaren Russell als tweede rijder uit. De 24 jarige Russell is afkomstig uit de Dunlop V8 en V8 Ute Truck series. Vorig jaar maakte hij voor Erebus op Bathurst zijn debuut.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet