Masters Historic Racing

Retro: Masters Historic Racing start mini-endurancekampioenschap

donington-4hrs-1

Na het succes van de eerste Donington Four Hours, vorig jaar in juli, heeft Masters Historic Racing besloten om een mini-kampioenschap te creëren van drieuursraces op Brands Hatch, Donington Park en Jarama. Ook de historische evenementen op Daytona en Sebring krijgen endurance-races met tankstops en rijderswissels.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Masters Historic Racing

De Donington Four Hours haakte in op de succesformule van de Spa Six Hours, het langeafstandsevenement op Spa dat al meer dan twintig jaar ruim 100 auto's naar de Ardennen trekt. Net als op Spa stond de race open voor GT's en toerwagens van vóór 1966, waaronder de Ford GT40's die het evenement op Spa al jaren domineren.

donington-4hrs-2

Beter goed gejat dan slecht bedacht, vond Masters Historic Racing, en dat vond de historische autosportwereld blijkbaar ook. De Donington Four Hours wordt nu deel van een mini-kampioenschap van drieuursraces (Donington wordt dus ook drie uur) op Brands Hatch (28-29 mei), Donington Park (2-3 juli) en Jarama (15-16 oktober).

donington-4hrs-3

Aan het eind van het jaar maakt Masters USA bovendien zijn opwachting op de twee relatief nieuwe historische evenementen op het Amerikaanse continent: Daytona Historic (10-13 november) en Sebring Historic (1-4 december), beide georganiseerd door HSR. Ook daar kunnen dezelfde auto's terecht voor langeafstandsraces op de kombaan van Daytona en het beton van Sebring.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet