Sportscars

Sportscars: Ford Chip Ganassi Racing bevestigt coureurs voor FIA WEC

fordgt lineupwec 2016

Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla en Andy Priaulx zijn door Ford Chip Ganassi Racing bevestigd voor het FIA World Endurance Championship. Het viertal zal dit seizoen met de nieuwe Ford GT in de LMGTE Pro-klasse van het wereldkampioenschap in actie komen. Ford keert dit jaar terug op Le Mans, vijftig jaar na de eerste overwinning van de Ford GT.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Ford Chip Ganassi Racing

Dat het de Amerikaanse fabrikant menens is blijkt uit twee inschrijvingen in het FIA World Endurance Championship en twee inschrijvinge in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Daarnaast is het de bedoeling om met maar liefst vier Ford GTs aan de start te verschijnen op Le Mans, ter ere van de 50e verjaardag van de historische 1-2-3 in 1966.

Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla en Andy Priaulx zullen het complete WK rijden, terwijl Richard Westbrook, Dirk Müller, Joey Hand en Ryan Briscoe in het Amerikaanse kampioenschap te zien zullen zijn. Mücke zal later deze maand ook te zien zijn tijdens de Rolex 24 op Daytona. De namen van de extra coureurs tijdens de 24 Uur van Le Mans zijn nog niet bevestigd, maar de vewachting is dat onder andere Sébastien Bourdais in zijn thuisland met de Ford GT te zien zal zijn. De Fransman werd inmiddels wel bevestigd voor Daytona.

"Laat er geen misverstand over bestaan: we racen om te winnen. Om op dit niveau te strijden heb je de beste auto, het beste team en de beste coureurs nodig," liet Ford Performance-baas Dave Pericak weten. Met het aantrekken van Mücke (ex-Aston Martin), Pla (ex-Nissan), Priaulx (ex-BMW) en Franchitti hoopt Ford de strijd aan te gaan met de fabriekscoureurs van Ferrari, Porsche, Aston Martin en Corvette.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet