Diversen

Div: De Telegraaf: "Prins Bernhard van Oranje wil Circuit Park Zandvoort kopen"

151231 Bernhard actie
Prins Bernhard van Oranje, hier in actie tijdens de Pinksterraces, rijdt regelmatig op Circuit Park Zandvoort.

Volgens dagblad 'De Telegraaf' in zijn laatste uitgave van dit jaar is prins Bernhard van Oranje in onderhandeling over de overname van Circuit Park Zandvoort. "Ik verwacht dat het begin 2016 gaat lukken", zo citeert het Amsterdamse dagblad een 'direct betrokkene, die anoniem wil blijven'. Uiteraard is het Zandvoortse circuit voor Prins Bernhard van Oranje geen onbekend terrein. Hij begon er samen met broer Pieter-Christiaan zijn autosportloopbaan in de toenmalige SEAT Endurance Cup van het DNRT en racete er het meest recent tijdens de Pinksterraces in de Competition102 GT4 European Series met een BMW M3 GT4 van het Racing Team Holland by Ekris Motorsport. Vanzelfsprekend zocht AUTOSPORT.NL naar aanleiding van dit nieuws ook contact met Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort, maar die verklaarde desgevraagd op dit moment geen verder commentaar te kunnen geven.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Dat het Circuit Park Zandvoort te koop staat, is geen nieuws. Al een aantal jaren wordt gezocht naar een investeerder die het aandurft om de autosportaccommodatie een financiële injectie te geven, waardoor de broodnodige aanpassingen en vernieuwingen aan het complex zouden kunnen worden gerealiseerd. Hiermee zou de toekomst van het circuit kunnen worden veiliggesteld. Dat het circuit, zoals 'De Telegraaf' stelt, geen 'aansprekende evenementen' zou hebben, is natuurlijk niet helemaal waar: de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM is er al sinds 2001 ieder jaar te gast, de Duitse ADAC GT Masters komen er de laatste jaren met regelmaat en de Historic Grand Prix Zandvoort ontwikkelt zich bijzonder positief tot een echte publiekstrekker en inmiddels het best bezochte evenement in Zandvoort. Het is echter een feit dat er een kapitaalinjectie nodig is om de zaak te moderniseren, wil Zandvoort in de strijd om races, incentives en bedrijfsactiviteiten blijven meespelen met vergelijkbare circuits elders in Europa.


151231 Bernhard podium Prins Bernhard van Oranje, hier tijdens de Pinksterraces samen met Ricardo van der Ende op de hoogste trede van het podium in de Pro-klasse van de Competition102 GT4 European Series
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet