Formula 4

Formule 4: Gachot Jr. tekent bij Ralf Schumacher/Gerhard Ungar

Louis Gachot, de 16-jarige zoon van voormalig F1 coureur Bertrand Gachot start komend jaar voor het nieuwe team van Ralf Schumacher en Gerhard Ungar in het ADAC F4 Kampioenschap.

LouisPM Ralf Schumacher, Louis Gachot en Gerhard Ungar. Gachot is de zoon van een oude rivaal van Ralf Schumacher uit het Japanse GT kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

Gachot Jr. tekent bij Ralf Schumacher/Gerhard Ungar
De 16-jarige Louis Gachot treedt in de voetsporen van zijn 53-jarige vader, die vandaag zijn verjaardag vierde. Gachot Sr. kwam in 47 GP wedstrijden uit en won met Mazda de 24U van Le Mans in 1991. Gachot Jr. deed al in de Franse Formule 4 en werkt bij de ADAC in 2016 een volledig seizoen af.

Louis Gachot: "De Franse Formule 4 was voor mij de optimale entree in de autosport en ik kon met deze wedstrijdserie veel ervaring verzamelen en ik voel mij voor de ADAC Formule 4 zeer goed voorbereid en ik ben erg verheugd om met Ralf en Gerhard aan de start te staan. Ik denk dat dit team voor mij de beste beslissing was.Ik heb inmiddels een aantal testdagen met hun doorgebracht. Ik heb de best mogelijke vooruitzichten om mij als rijder te ontwikkelen en in de ADAC Formule 4 het komende jaar goede resultaten bij elkaar te rijden." Gachot Jr. is overigens Brit.

Ralf Schumacher: "Vroeger heb ik tegen zijn vader geracet en het verheugt mij om hem in het team te hebben. Ik denk dat hij het komende seizoen grote kans maakt om goede resultaten bij elkaar te rijden. De komende maanden gaan we gebruiken om uitgebreid te testen." 20 jaar geleden reed Ralf tegen Gachot in het Japanse GT kampioenschap.

Gerhard Ungar: "Louis heeft bij tests al zijn potentieel laten zien en heeft goed werk verricht. Ook zijn aangename persoonlijkheid heeft ons direct overtuigd.Met zijn talent en manier van werken past hij goed bij ons team."
"
Het ADAC F4 seizoen start van 15-17 april in de Motorsportarena Oschersleben. Zoals bekend wordt in de ADAC Formule 4 gebruik gemaakt van een Tatuus chassis met Abarth Turbo motor. Pirelli is als bandenleverancier vertegenwoordigd Andere partners zijn verenfabrikant Eibach, DEKRA en Autozeitung.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet