Diversen

Karting: Diversen: Daems Racing ook in 2016 op vele fronten actief

BNL Junior

Daems Racing kan terugblikken op een erg geslaagd seizoen. De blauw-witte TonyKart troepen van Jan Daems reden zich afgelopen jaar meermaals in de kijker en dat in verschillende kampioenschappen. Nu het einde van 2015 heel erg dicht bij komt is het tijd om even terug te blikken op dat fantastisch jaar maar draaien de helmen ook al richting 2016 want net zo snel als de winterstop gekomen is, zal het nieuwe seizoen voor de deur staan.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

En dat gaat een druk seizoen worden voor Daems Racing. Net zoals het voorbije jaar staat de kalender er weer goed ingevuld bij. "Als Belgisch team zijn we natuurlijk present in de Belgian Max Challenge en de hoog aangeschreven BNL Karting Series", vertelt Jan Daems. "We pakten hier in 2015 heel wat eremetaal en dat gaan we ook in 2016 proberen te evenaren."

BNL 2 7

Daems pakte met Danny Kroes de Junioren titel in de BNL karting series, eindigde met twee rijders in de top drie van de BMC eindstand, pakte met Andreas Backman de winst in de International Open in Adria en werd met diezelfde Backman tweede op het wereldkampioenschap. Ook in de MiniMax ging de Daems trein als een speer met Nick Cuppens en Kobe Pauwels, later kwamen daar nog enkele piloten bij waardoor ook in deze klasse veel succes behaald werd. Ook voor volgend jaar is deelname in de MiniMax verzekerd met Kai Rillaerts die de overstap maakt vanuit de MicroMax, waarin hij dit jaar een sterk seizoen kende met een eindpodium in de BMC!

BNL 8

Rinus van Kalmthout werd in de Rotax Eurochallenge tweede in de eindstand van de Senioren en derde in de BNL, net na Leonard Hoogenboom die knap tweede werd in de eindstand! Van Kalmthout testte de afgelopen weken enkele keren in de eenzitters maar plakt er toch nog een jaartje karting bij in 2016. Dat betekent dat Daems Racing ook volgend jaar 'de grote plas' zal oversteken om het Amerikaans kampioenschap af te werken.
"Met Roy Curfs reden we vorig jaar ook het Duits kampioenschap Rotax Max, dat beviel ons vrij goed en dus gaan we ook hierin weer aan de slag. Ook het DKM, volgend jaar met de nieuwe OK motoren, staat weer op de planning. Daarnaast denken we er aan om opnieuw richting de Chrono te trekken met enkele piloten. We zijn dus ook in Nederland present, om er een mooi seizoen van te maken!"

Genk 6

Op de traditionele barbecue die Jan Daems ieder jaar, na het einde van het seizoen organiseert werden de plannen ook aan monteurs en rijders uit de doeken gedaan! Iedereen geniet nu van de feestdagen, maar kijkt ook al weer reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Met andere woorden, bij Daems Racing zijn ze er klaar voor!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet