Sportscars

Sportscars: Nissan trekt stekker uit LMP1-programma

nissan LMP1

Het is over en uit voor de Nissan GT-R LM NISMO. Ondanks een recente tweedaagse test op het NOLA Motorsports Park heeft Nissan besloten om per direct de stekker uit het LMP1-programma te trekken. De Japanse autofabrikant maakte het besluit vandaag in een kort persbericht bekend.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De doelstelling voor 2015 was helder. Met een gewaagd nieuw concept moest de Nissan GT-R LM NISMO vooraan mee gaan strijden. De realiteit was echter dat de auto totaal niet mee kon komen met de andere fabrieksauto's van Porsche, Audi en Toyota en na Le Mans werd besloten de resterende FIA WEC-races over te slaan om de auto verder te ontwikkelen.

Ondanks de nodige aanpassingen, testdagen en een volledige herstructurering, waarbij de van Nissan Mexico afkomstige Michael Carcamo als nieuwe teambaas werd aangesteld, concludeerde Nissan dat het LMP1-programma de ambities nooit zal waarmaken en besloot het de aandacht te verleggen naar de langetermijn strategie voor de autosport.

Door het stopzetten van het LMP1-programma van Nissan zullen komend seizoen maar liefst vijf van de dit jaar deelnemende LMP1-auto's niet aan de start verschijnen. Al eerder lieten Audi en Porsche weten met twee in plaats van drie auto's deel te nemen. Het geeft de Automobile Club de l'Ouest wel de kans andere teams toe te laten, iets wat door de komst van bijvoorbeeld vier nieuwe Ford GTs juist lastiger leek te worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet