Kartcentrum Lelystad

Tal van activiteiten tijdens de Kartbeurs van Nederland op 9 en 10 januari 2016 bij Kartcentrum Lelystad

kartbeurs
De Kartbeurs van Nederland en Kartcentrum Lelystad.

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 organiseert Kartcentrum Lelystad de 3e editie van de Kartbeurs van Nederland met tal van activiteiten. Zo kan men tijdens de kartbeurs kennismaken met alles wat de kartsport te bieden heeft, een rondvlucht maken boven Kartcentrum Lelystad en een vlucht maken in een Boeing 737 simulator. Standhouder Xeramic Kart Lubricants verzorgt de tentoonstelling van de kampioenskart van Max Verstappen waarmee hij, voorafgaand aan zijn autosportcarrière, het EK en WK Karting 2013 heeft gewonnen. Bij het naastgelegen Kartcentrum Lelystad kunnen jong en oud tegen een gereduceerd tarief karten en kunnen er raceklare wedstrijdkarts worden getest. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Against Cancer.

Voor meer informatie: www.kartcentrumlelystad.nl/kartbeurs-2016.html

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's PR

Kartbeurs
Tijdens de Kartbeurs van Nederland kunnen bezoekers profiteren van diverse speciale beursaanbiedingen en primeurs; voor jonge coureurs het ideale instapmoment in de kartsport. Maar ook voor de meer ervaren kartliefhebber is er genoeg te beleven, zoals kennismaken met succesvolle teams, tuners, organisatoren van kartwedstrijden en bekende kart- en autocoureurs. Onder alle aanwezige bezoekers wordt een kart t.w.v. maar liefst € 950 verloot. De winnaar wordt op zondag 10 januari bekend gemaakt.

Datum: Zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016
Locatie: AIS-hallen Airport Lelystad en Kartcentrum Lelystad
Openingstijden: Van 10.00 uur tot 17.00 uur
Entree: Volwassenen € 5,00* voorverkoop, € 10,00* aan de deur.
Kinderen tot 12 jaar gratis entree.
Voorverkoop: http://www.kartcentrumlelystad.nl/voorverkoop-kartbeurs-2016
*Een deel van de opbrengst gaat naar Against Cancer.

Men kan gratis parkeren en er rijden gratis pendelbussen tussen Kartcentrum Lelystad en de beurshallen.

Against Cancer
Tijdens de Kartbeurs van Nederland wordt geld ingezameld voor Against Cancer. Dit goede doel organiseert sinds 2004 evenementen om jonge kankerpatiënten een hart onder de riem te steken.

Voor meer informatie: www.againstcancer.nl

Presentatie nieuwe OK-motoren tijdens de Kartbeurs van Nederland op 9 en 10 januari 2016
Na uitgebreid testen in samenwerking met de verschillende motorfabrikanten, introduceert de CIK-FIA in 2016 de nieuwe OK en OK-Junior motoren tijdens het EK en WK als opvolger van de KF (klassen zonder versnelling). Na officiële demonstraties tijdens het EK in Engeland en Zweden in het afgelopen jaar, worden de nieuwe motoren voor het eerst in Nederland getoond tijdens de Kartbeurs van Nederland. Tijdens de beurs is het mogelijk om (op vertoon van een kartlicentie) de krachtige OK of OK-Junior motor te testen op het circuit van Kartcentrum Lelystad.

Rijders die gebruik willen maken van deze test kunnen zich aanmelden via info@kartcentrumlelystad.nl, onder vermelding van naam en leeftijd.

drie-kartmotoren
Afbeeldingen OK-motoren v.l.n.r.: Vortex, Rexon en Parilla.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet