GT

GT: Bentley Team Absolute bevestigt twee auto's voor Pirelli World Challenge

GTAsia Buriram P Sawa-Fong 231015 BL med

Bentley Team Absolute zal komend seizoen minstens twee Bentley Continental GT3s inzetten in de Pirelli World Challenge. Het in 2010 door Fabien Fior en Ingo Matter opgezette team won dit seizoen de titel in de GT Asia Series en hoopt in 2016 met coureurs Andrew Palmer en Adderly Fong een gooi te kunnen doen naar de titel in het Noord-Amerikaanse GT3 kampioenschap. 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Bentley's Sportdirecteur Brian Gush bevestigde vanavond de deelname van het in Zhuhai gevestigde team aan de Pirelli World Challenge met maar één doel: het winnen van de titel. "We hebben dit jaar grote internationale kampioenschappen in Europa en Azië gewonnen en het is zeker het plan om een titel in Amerika te pakken," aldus Gush. "Bentley Team Absolute heeft aangetoond het te kunnen, dus we zijn blij om met hen op een ander continent een andere uitdaging aan te gaan."

Naast deelname aan de Pirelli World Challenge zal Bentley Team Absolute ook deelnemen aan de GT Asia Series, waar het team de dit jaar veroverde titel bij de teams hoopt te prolongeren, maar ook de rijderstitel te kunnen pakken. Voor het Amerikaanse programma zijn de Amerikaanse coureur Andrew Palmer en de uit Hong Kong afkomstige Adderly Fong gecontracteerd. Onderhandelingen met een derde coureur lopen nog.

"We zijn blij om Adderly voor een tweede seizoen bij ons te hebben en kijken ernaar uit om Andrew bij Bentley te begroeten," vervolgde Gush. Palmer reed dit seizoen als Lamborghini-coureur in de nieuwe Lamborghini Huracán GT3, maar stapt na één seizoen dus over naar Bentley. "We waren erg onder de indruk van Andrew. Niet alleen werd hij de jongste racewinnaar ooit in de Pirelli World Challenge in 2014, maar hij toonde zijn volwassenheid en talent in 2015 en we kijken ernaar uit om met hem samen te werken om zijn carrière verder te ontwikkelen."

Teambaas Ingo Matter was vanzelfsprekend ook zeer te spreken over de nieuwe uitdaging in 2016. "We zijn verheugd dit extra programma te kunnen bevestigen. Het is een grote nieuwe markt voor ons team. Onze ervaring in Azië met de Bentley Continental GT3s zal ons een flinke boost geven. We zijn er zeker van dat door de combinatie van Adderly's ervaring met de auto en Andrew's ervaring in de Pirelli World Challenge er nog meer vertrouwen in het programma komt."

Met de bevestiging van Bentley Team Absolute als de officiële vertegenwoordiger van Bentley in de Pirelli World Challenge komt zeer waarschijnlijk ook een einde aan de samenwerking tussen Bentley en Dyson Racing. Het Amerikaanse team wist dit seizoen één race te winnen en Bentley eindigde het seizoen op de zesde plaats in de strijd bij de constructeurs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet