GT

GT: ADAC GT Masters in 2016 met vol startveld in jubileumjaar

Vier maanden voor het seizoensbegin van de ADAC GT Masters op Oschersleben beschikt de organisatie in haar tiende seizoen al over 28 inschrijvingen. Met de nieuwe generatie GT3's gaat het een mooi seizoen worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport/Willem J. Staat

adacmotorsport 28234
De Lamborghini Huracan won direct bij een testdeelname op de Red Bull Ring afgelopen seizoen.

ADAC GT Masters in 2016 met vol startveld
De ADAC GT Masters begint haar tiende seizoen met een vol startveld. Tot eind november hebben zeventien teams de kans benut om zich in te schrijven. Met 28 inschrijvingen zijn vrijwel alle startplaatsen voor 2016 vergeven. Wel behoudt de ADAC het recht om tot 14 maart 2016 nog zes startplaatsen open te houden. In het startveld is de nieuwe generatie GT3's van zeven fabrikanten vertegenwoordigd waaronder de Audi R8, Porsche 911, Corvette, BMW M6, Lamborghini Huracan en de nieuwe Mercedes AMG GT3.

ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyk": Om al vier maanden voor de seizoenstart over een vol startveld te beschikken spreekt voor de ontwikkeling van de serie. Dit startveld is de ADAC GT Masters in haar jubileumseizoen waardig. Door een veelvoud van nieuwe supersportwagens wordt de ADAC GT Masters het komende seizoen nog spannender en spectaculairder."

"De grote belangstelling voor de ADAC GT Masters onderstreept de stijgende attractiviteit van de serie en bewijst dat wij met ons concept en ADAC GT Masters platform op de juiste weg zijn. Met vaste planning en een attractieve kalender met als hoogtepunt een gemeenschappelijk evenement met de DTM op de Lausitzring kunnen wij ons in het tiende jaar op uiterst spannende races verheugen" zegt ADAC Motorsportchef Lars Soutchka.

Behalve de nieuwe GT3's zal ook de oude generatie nog vertegenwoordigd zijn waaronder de Audi R8, Corvette Z06. De nieuwe Lamborghini Huracan behaalde tijdens een testdeelname op de Red Bull Ring dit jaar al een overwinning. Ook Nissan is met de GT-R dit seizoen weer van de partij. Vier nieuwe teams nemen in 2016 aan het kampioenschap deel.

De races zijn evenals in 2015 volledig live op het Duitse Sport 1 te volgen. Het TV contract met Sport 1 werd onlangs tot 2017 verlengd. Het ADAC GT Masters seizoen begint 15-17 april in de Motorsport Arena Oschersleben.

2015 BMW M6-2
De nieuwe generatie GT3 van BMW viel tijdens de finale in Hockenheim te bewonderen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet