24H Series

Al bijna 400 inschrijvingen voor 2016: succes 24H SERIES houdt aan

Racing in the dark Circuit Paul Ricard 800pix

Over een een kleine maand vormt de elfde editie van de Hankook 24H DUBAI (14-16 januari 2016) de start van het seizoen 2016 in de 24H SERIES powered by Hankook. Tijdens de meest recente bijeenkomst in Parijs keurde de FIA World Motorsport Council de kalender voor 2016 goed en kende de 24H SERIES powered by Hankook opnieuw de volledige status als 'International Series' toe. Na het succes van het eerste seizoen met kampioenschapspunten en -titels houdt het succes van de serie ook in 2016 aan. Tot nu toe zijn er al bijna 400 inschrijvingen voor deelname aan één van de zeven wedstrijden in 2016 ontvangen, inclusief het maximaal toegelaten aantal van 100 deelnemende teams voor volgende maand in Dubai.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Cars Hankook 12H EPILOG BRNO 2015 800pix

Na de seizoensstart op het Dubai Autodrome keert de 24H SERIES powered by Hankook terug naar Europa voor de tweede race, de Hankook 12H ITALY-MUGELLO (18-19 maart) op het uitdagende circuit in de prachtige omgeving van Toscane. Het wereldberoemde circuit van Silverstone, ook bekend als 'The Home of British Motor Racing', is de plaats van handeling voor de eerste Hankook 24H SILVERSTONE – European Touring Car Edition (1-3 april). Zoals de naam al aangeeft kan aan deze race alleen worden deelgenomen met toerwagens, maar rijders uit alle klassen kunnen bij deze wedstrijd wel punten verzamelen voor het algemeen rijdersklassement van de 24H SERIES powered by Hankook. Een maand later komt de serie aan de andere kant van de Noordzee in actie tijdens de derde editie van de Hankook 12H ZANDVOORT (6-7 mei). Na de succesvolle première van dit jaar staat het prachtige Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk wederom op de kalender met de Hankook 24H PAUL RICARD (15-17 juli). Na de zomerpauze vormt de Hankook 24H BARCELONA (2-4 september) op het Circuit de Barcelona Catalunya de voorlaatste race van het seizoen. Het seizoen 2016 wordt afgesloten met de Hankook 12H EPILOG BRNO op het Autodrom Brno (14-15 oktober). Het evenement in Brno is in vergelijking met de oorspronkelijke kalender één week verschoven om zo het samenvallen met andere evenementen in Europa te vermijden.

Pitlane Hankook 24H DUBAI 2015 800pix

"Aanmeldingen voor de races komen dagelijks binnen", zegt Natasha Mark van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). "Voor Dubai moesten we een aantal teams op de wachtlijst plaatsen en het is duidelijk dat teams nu snel handelen om een dergelijke teleurstelling voor de andere races te voorkomen. Voor Silverstone hebben we bijvoorbeeld al bijna 70 voorlopige inschrijvingen, maar er is ook volop belangstelling voor onze overige races in Italië, Nederland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië, hoewel die laatste pas over zo'n tien maanden plaatsvindt. Natuurlijk is de inschrijving nog steeds geopend en er zijn voor alle races behalve Dubai nog plaatsen beschikbaar. Teams kunnen kiezen voor een inschrijving voor het volledige seizoen of inschrijving per race."

Porsche battle 800pix


Omdat geen enkele lange-afstandsrace compleet is zonder het stemgeluid van experts als John Hindhaugh, Jim Roller, Graham Goodwin en hun collega's, is het commentatorenteam van Radiolemans.com ook in 2016 bij elke race ter plekke aanwezig. Live-uitzendingen van alle races zijn gepland op Motors TV. Live-streaming in HD-kwaliteit van alle evenementen is beschikbaar via de website van de serie. Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via www.24hseries.com

24H SERIES 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet