Diversen

Div: Groeten uit Crewe - Bentley Motorsport Awards

IMG 5146

Naden van de bekleding worden met de hand voorzien van een kruissteekje. Niet omdat dat nodig is, maar omdat het er mooi uitziet. Klanten kunnen de kleur van het garen zelf kiezen.

IMG 5160

Voor het interieur kan uit vele houtsoorten worden gekozen.

IMG 5168

Ook het stikwerk in het leer, bijvoorbeeld voor de hoofdsteunen, is vakwerk.

IMG 5180

Ergens in een zijruimte stond de Le Mans-winnende Bentley van 2003.

151216 Bentley LeMans

En die kwamen we inderdaad 's avonds weer tegen bij de Bentley Motorsport Awards. Prachtig ontwerp, na twaalf jaar nog steeds heel actueel, en maakt meteen duidelijk hoe lelijk eigenlijk die verplichte vin aan de achterkant van de huidige LM-P1-auto's is.

151216 Bentley Gush

Sportdirecteur Brian Gush heette de aanwezigen welkom.

151216 Bentley Buhk

Voor de jonge Duitser Maximilian Buhk was er de prijs als succesvolste Bentley-coureur van het afgelopen seizoen, hier overhandigd door bestuursvoorzitter Wolfgang Dürheimer.

151216 Bentley Durheimer

Dürheimer onderstreepte nog eens het belang van de autosport voor zijn merk.

IMG 5192

Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden met de EXP 10 Speed 6, waarvan hier het showmodel, dat afgelopen voorjaar de aandacht trok tijdens de Autosalon van Genève.

151216 Bentley Ratel

Als 'keynote speaker' was Stéphane Ratel uitgenodigd, die met zijn gelijknamige organisatie de stuwende kracht is achter het wereldwijde succes van de GT-racerij. Ratel zette de historische ontwikkeling van de GT-klassen uiteen en stak zijn blijdschap over de deelname van Bentley niet onder stoelen of banken. Nadat het na de overwinning in Le Mans in 2003 op sportgebied wat rustiger werd rondom het merk, staat Bentley met de GT-successen weer volledig op de autosportkaart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet