Diversen

Div: Groeten uit Crewe - Bentley Motorsport Awards

151216 Bentley Continental kerstboom
Geheel in stijl voor deze tijd van het jaar: Blancpain Sprint Series-winnende Bentley Continental GT3

Sinds een jaar of twee doet Bentley met de Continental GT3 ook aan klantensport, en dat was dan ook een uitstekende reden voor het merk om in navolging van vele andere fabrikanten een eindejaarsfeest te organiseren waar de sportieve prestaties van de klantenteams op passende wijze konden worden gevierd. Met een vooruitziende blik nodigde Bentley-PR-man Mike Sayer ook een viertal autosportjournalisten uit, waaronder uw verslaggever. En omdat die nog nooit eerder in Crewe was, zei die ook gretig 'ja' op de vraag of er misschien ook belangstelling bestond voor een rondleiding door de fabriek. Een kleine waarschuwing aan de lezers is dus wellicht op zijn plaats: niet alles in deze 'Groeten uit' heeft dus betrekking op autosport, er komen ook een paar straatauto's in de verschillende stadia van productie voorbij. Maar bij zo'n prachtig merk als Bentley mag dat toch wel?

Tekst: René de Boer (vanuit Crewe, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar

IMG 5065

We werden afgehaald van het vliegveld in Manchester met een Flying Spur met chauffeur. Dat is nog eens shuttle service in stijl!

IMG 5089

Een echt museum heeft Bentley niet, maar in de ontvangstruimte voor klanten staat een aantal fraaie modellen uit de eigen historische collectie opgesteld, zoals deze EXP2 uit 1919-1920, een voorseriemodel van de Bentley 3-Litre. Ernaast de beroemde 'Blower Bentley', de 'Team Car' uit 1929.

IMG 5096

Blijft prachtig.

IMG 5103

De Bentley 8-Litre uit 1930, het vlaggenschip van de 'Cricklewood'-Bentleys, waarvan er als gevolg van de economische crisis in 1929 uiteindelijk maar honderd werden gebouwd.

IMG 5104

R-Type Continental uit 1952 met erachter Nigel Lofkin, die met veel enthousiasme en nog meer kennis van zaken onze rondleiding verzorgde.

IMG 5123

Industriële architectuur op het fabrieksterrein, waar net de productie van de Bentley SUV Bentayga is gestart.

IMG 5133

En dan lopen we midden tussen de nieuwe Bentley's. Geen geheimzinnig gedoe, alles mag op de foto.

IMG 5135

IMG 5139

IMG 5144

Veel aandacht voor details, zoals het op de juiste wijze aanbrengen van hout op het stuurwiel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet