Formula 4

Ongelofelijk veel interesse in ADAC Formula 4 voor 2016

2016-2

Met nu al 50 inschrijvingen voor de ADAC Formula 4 in 2016 overtreft de interesse alle verwachtingen. Aangezien er 'slechts' 42 deelnemers in de races van start mogen gaan betekent dat dat er vooraf een qualifying race zal moeten plaatsvinden.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

"We waren al optimistisch over 2016 na het enorme succes van de ADAC Formula 4 tijdens het debuutjaar. Maar tot nu toe heeft de grote vraag al onze verwachtingen overtroffen", zei een enthousiaste ADAC Sports President Hermann Tomczyk over de getoonde interesse.

GTM515 SH20458 TH

"Na het zorgvuldig afwegen van alle feiten hebben we besloten geen enkele rijder af te wijzen en alle jonge talenten een kans te bieden op een start in de ADAC Formula 4", verklaarde ADAC Director Motorsport Lars Soutschka de reden van de aanpassing in het sportief reglement.

Het plan is om volgend jaar de vrije training en kwalificatie in twee groepen te verdelen. De snelste rijders uit de kwalificatiesessies plaatsen zich direct voor de race. De jonge talenten die onder een nader te bepalen positie kwalificeren krijgen een tweede kans om een plek op de startgrid te krijgen voor de drie races. Zij rijden een 20 minuten durende kwalificatierace. Inschrijven voor de ADAC Formula 4 kan nog tot 29 februari 2016.

adacmotorsport 26308

Het tweede seizoen van de ADAC Formula 4 gaat van start in het weekend van 15 - 17 april in de etropolis Motorsport Arena Oschersleben. De ADAC High-Speed Academy rijdt gedurende zeven raceweekends onder de vlag van de ADAC GT Masters, waaronder ook tijdens het DTM weekend op de Lausitzring. De ADAC Formula 4 maakt ook in 2016 gebruik van het chassis van het Italiaanse Tatuus en Abarth turbomotoren. De banden zijn van Pirelli.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet