Sportscars

Sportscars: Gelael en Giovinazzi met Eurasia in Asian Le Mans Series

Sean-GP-1

Dit seizoen was "Jagonya Ayam!" al te zien op de Formule 3 auto van de Italiaan Antonio Giovinazzi en de GP2 en Formule Renault 3.5 auto's van de Indonesische coureur Sean Gelael. In januari zal het duo samen te zien zijn in de Asian Le Mans Series races op Buriram en Sepang. Giovinazzi en Gelael zullen uitkomen voor Eurasia Motorsport en rijden in Azië met de Oreca 03 Nissan die dit seizoen werd bestuurd door Nick de Bruijn.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Voor beide coureurs is het een terugkeer naar het Eurasia Motorsport team van Mark Goddard. Giovinazzi won het Formula Pilota kampioenschap in 2012, terwijl Gelael dat seizoen een overwinning in hetzelfde kampioenschap wist te halen. Onder de vlag van "Jagonya Ayam with Eurasia" zullen Giovinazzi en Gelael op 10 en 24 januari 2016 in de tweede auto van het team rijden. Richard Bradley en William Lok rijden in de andere Eurasia Motorsport auto.

"Zowel Antonio als Sean zijn hun race carrière bij ons begonnen en het is geweldig dat slechts drie jaar later we weer samen zijn in de LMP2," liet Eurasia Motorsport teambaas Mark Goddard weten. "Ze vormen een sterke line-up en we geloven echt dat we een goede kans maken om te winnen. De auto ziet er fantastisch uit in de rode en gele Jagonya Ayam kleuren en vaak zijn auto's die er goed uitzien snel!"

Giovinazzi kende een zeer succesvol seizoen 2015. De Italiaan, die gisteren 22 jaar oud is geworden, won dit seizoen de Masters of Formula 3 op Zandvoort, werd tweede in het FIA EK Formule 3 en verving de geschorste Timo Scheider tijdens de DTM races in Moskou. Teamgenoot Gelael was minder succesvol met zeven punten in de Formula Renault 3.5 en geen punten in de tien GP2 Series races die hij reed.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet