Diversen

Div: Groeten uit Stuttgart 2: Ook Porsche sluit succesvol seizoen in stijl af

IMG 5261
Met de 911 won Porsche dit jaar alle GT-LM-titels in de IMSA-serie

Terwijl Mercedes-Benz elders in Stuttgart feest vierde, had ook stadsgenoot Porsche meer dan voldoende reden om in een feestelijke stemming terug te blikken op een bijzonder succesvol autosportseizoen. Weliswaar was 1984 nog net iets beter (toen won Porsche naast Le Mans en de diverse sportwagentitels ook nog de rally Parijs-Dakar en de wereldtitel in de Formule 1 als motorenleverancier), maar dat neemt niet weg dat ook het jaar 2015 als een van de succesvolste sportseizoenen van Porsche de geschiedenisboeken ingaat. Dat werd gevierd tijdens de traditionele 'Night of Champions' in Weissach, waar Porsche zijn eigen test- en ontwikkelingcentrum heeft en waar ook de raceafdeling gevestigd is. AUTOSPORT.NL was ook hier ter plekke.

Tekst: René de Boer (vanuit Stuttgart, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar, PR

IMG 5262
De Oostenrijker Philipp Eng won het afgelopen seizoen de titels in zowel de Porsche Carrera Cup Deutschland als de internationale Porsche Mobil 1 Supercup, een feit dat redelijk zeldzaam is. Zijn kampioensauto uit de Duitse cup stond bij de ingang opgesteld.

IMG 5265
De namen van alle (aangemelde) gasten stonden afgedrukt op een speciale wand bij de ingang, waar iedereen natuurlijk op zoek ging naar zijn of haar naam.

IMG 5267
Ook op uw redacteur was gerekend.

IMG 5269
Hoewel de prijsuitreiking van de Porsche GT3 Cup Chalenge Benelux al enkele dagen eerder in Antwerpen had plaatsgevonden, was ook de Benelux-fractie met een flinke delegatie in Weissach aanwezig.

IMG 5278
Bekers genoeg, zoals de felbegeerde trofee voor de overwinning in Le Mans en de beker voor het winnen van de FIA WEC-titel.

IMG 5287
De Le Mans-winnende 919 was een echte 'eye-catcher', net als de recentelijk gepresenteerde Cayman GT4 Clubsport.

IMG 5275
Coureurs Mark Webber, Brendon Hartley en Romain Dumas met Carl-Friedrich Scheufele, directeur van horlogefabrikant Chopard, ook een partner van het succesvolle Porsche LMP1-project. Rechts achter de auto (met bril) Marc van Dalen van het Belgische Kronos - druk als altijd om de zaken in goede banen te leiden.

151213 Porsche Blume
De kersverse Porsche-bestuursvoorzitter Dr. Oliver Blume had een van zijn eerste publieke optredens, al liet ook zijn voorganger Matthias Müller zich niet de kans ontnemen om bij de festiviteiten aanwezig te zijn. 

IMG 5290
Benelux-overleg op topniveau: vlnr Paul van Splunteren, directeur Pon Porsche Import, Martijn Meijs, hoofd techniek GT bij Porsche Motorsport in Stuttgart en Rudi Penders, de stuwende kracht achter het Belgische team Prospeed. Veel meer Nederlanders dan Van Splunteren, Meijs, Benelux-kampioen Peter Hoevenaars en uw redacteur waren er overigens niet: anders dan vorig jaar, toen Jaap van Lagen won, eindigden er geen landgenoten hoog in het eindklassement van het Porsche-klassement voor privérijders.

IMG 5271
Titelwinnende coureurs konden zich ook nog laten vereeuwigen op een 'wall of fame', zoals hier Luca Pastorelli, die de GT-Cup-klasse van het Italiaans GT-kampioenschap won.

IMG 5282
Het dessert was gedecoreerd met een finishfoto van Le Mans.

IMG 5283
En het tafelwater tijdens het diner was van het merk 'Ensinger', maar of dat - met verwijzing naar LMP1-teambaas Fritz Enzinger - bewust was gedaan, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Feit is in ieder geval dat het een bijzonder geslaagde avond was!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet