ACNN

ACNN opent seizoen 2016 opnieuw met endurancerace. 5 Uur van Assen break in winterstop

Jongejans Krolikowski Foto Marc de Waart

Na het succes van de endurancerace in november, heeft Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) besloten het nieuwe autosportseizoen 2016 te openen met wederom een langeafstandrace. Zondag 14 februari staat deze wedstrijd gepland op het TT Circuit Assen en de inschrijving voor coureurs is inmiddels open. Net als in voorgaande edities wordt ook deze maal weer geracet in diverse klassen, zodat er verschillende winnaars uit de bus komen. Ook deze race gaat over 5 uren.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Voor coureurs is de 5 Uur van Assen in februari een prima moment om de racewagens weer uit de garage te halen. De winterstop duurt dan immers al enkele weken en de maand februari kent vast enkele weekenden waarin zonder probleem geracet kan worden. Mede op verzoek van vele coureurs is daarom gekozen voor een welkome onderbreking van de winterstop.

Sijtsma Schoonhoven Foto Marc de Waart

De 5 Uur van Assen is een prima evenement om aan mee te doen, want training en wedstrijd worden op één dag verreden. Op het 4,555 km lange TT Circuit zullen zes divisies van start gaan:

Divisie I Toerwagens tot 3200cc
Divisie II Toerwagens tot 2500cc
Divisie III Toerwagens tot 2000cc
Divisie IV Toerwagens Diesel tot 2200cc
Divisie V Toerwagens tot 1000cc
Divisie VI Auto's uit de Open Sports Serie

Start 5 Uur van Assen 2015 Foto Marc de Waart

In november kwamen 27 wagens in actie, maar er is ruimte voor meer. De organiserende ACNN heeft plek voor maar liefst 50 racewagens en het zou een imposant deelnemersveld zijn, wanneer er 50 racewagens aan de start verschijnen. Tijdens de race zijn er zes stints te rijden, van maximaal 70 en minimaal 30 minuten.

Inschrijven (kosten per auto € 750,-) kan voor 1 februari via Peter Grondel van ACNN: e-mail:

peter@grondel.info

De inschrijvende coureur dient op het inschrijfformulier aan te geven in welke divisie hij of zij wil uitkomen. De organisatie commissie (OC) behoudt zich evenwel het recht voor om een deelnemer / rijder in een andere divisie in te delen.

Het programma begint zondag 14 februari om 07.30 uur met het inschrijven en de technische keuring. Om 09:30 uur begint de tijdtraining, om 10.30 uur gevolgd door een pauze. Het opstellen op de grid kan vanaf 11.15 uur, waarna om 11.30 uur de race van start gaat. Vijf uur later, om 16.30 uur, wordt afgevlagd.
Daarna volgt de prijsuitreiking op het podium.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet