DTM

DTM: Ook BMW houdt zelfde rijders voor 2016, mogelijk wijzigingen bij Mercedes-Benz

151205 BMW Mospo DTM
De DTM-rijders en -teams van BMW blijven voor 2016 ongewijzigd

Nadat vorige week Audi al bekendmaakte dat het ook in 2016 met dezelfde acht rijders in de DTM zal aantreden, die ook het afgelopen seizoen in actie kwamen, deed BMW nu hetzelfde. Ook het andere Beierse merk laat zijn kader met Tom Blomqvist, Augusto Farfus, Antonío Félix da Costa, Timo Glock, Maxime Martin, Bruno Spengler, Martin Tomczyk en Marco Wittmann ongewijzigd. Wel hield sportdirecteur Jens Marquardt nog de mogelijkheid open, dat er de een of andere wijziging in de toedeling van de rijders aan de vier BMW-teams zal worden doorgevoerd. Ook de samenwerking met de vier BMW-teams RBM, RMG, MTEK en Schnitzer blijft gehandhaafd.

Tekst: René de Boer (vanuit München, Twitter: @renedeboer)
Foto's: BMW

Afgelopen week testten vier jonge rijders in het kader van de DTM-rookietest op het circuit van Jerez de la Frontera met de BMW M4 DTM. Het waren BMW Motorsport-junioren Jesse Krohn en Louis Deletraz, BMW-fabriesrijder Alexander Sims en het Britse talent George Russell. Voor deze vier bleef het dus net zozeer bij een test als voor de zes jonge rijders die bij Audi testten: Matt Brabham, Mitch Evans, Antonio Giovinazzi, Ben Hanley (hoewel die met zijn 30 jaar niet echt jong meer te noemen is), Alex Palou en Arthur Pic.

Bij Mercedes-Benz testten Maro Engel (die al voor het merk in de DTM racete), Jazeman Jaafar, Mikkel Jensen, Marvin Kirchhöfer, Kevin Magnussen en Raffaele Marciello in Jerez. Bij het merk uit Stuttgart zou het voor volgend jaar wel eens tot wijzigingen in de DTM-rijdersbezetting kunnen komen. De vraag is nog steeds of Pascal Wehrlein terugkeert om zijn DTM-titel te verdedigen (GP2 behoort tot de mogelijkheden, F1 is ook nog steeds niet uitgesloten), terwijl naar verluidt de posities van Paul Di Resta, Christian Vietoris en Robert Wickens op de tocht staan. Kirchhöfer schijnt een serieuze DTM-kandidaat te zijn, Jaafar is voor Mercedes interessant vanwege de sponsoring van Petronas en ook Magnussen zou een optie kunnen zijn. Mercedes-Benz heeft volgende week in Stuttgart zijn seizoensafsluiting tijdens het evenement 'Stars & Cars', maar het is nog geenszins zeker dat daar al aankondigingen over het DTM-rijderskader gedaan kunnen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet