GT

GT: Rowe Racing bevestigt BMW M6 GT3 voor 2016

RoweRacing
Na vijf seizoenen met de Mercedes SLS AMG GT3 te hebben gereden stapt Rowe Racing over naar BMW. Teambaas Hans-Peter Naundorf maakte gisteravond tijdens de jaarlijkse uitreiking van de BMW Sports Trophy in München bekend dat zijn team volgend jaar twee BMW M6 GT3s zal gaan inzetten in de Blancpain GT Series en de VLN. De 24 Uur van de Nürburgring en de FIA GT World Cup in Macau staan ook op het programma van het Duitse team.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat) en René de Boer (vanuit München, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Rowe Racing was al enige tijd op zoek naar een goede vervanger voor de gedateerde Mercedes SLS AMG GT3 en de afgelopen maanden werden de nieuwe Mercedes-AMG GT3 en Lamborghini Huracán GT3 als mogelijke opvolgers genoemd. Tijdens de traditionele jaarafsluiting van BMW in het BMW Museum in München werd echter bekend gemaakt dat Rowe Racing vanaf 2016 met fabrieksondersteuning zal gaan deelnemen aan de Blancpain GT Series en de VLN. Het team neemt daarmee het stokje over van het inmiddels gestopte Marc VDS Racing Team.

"We zijn erg blij met de samenwerking met BMW," bevestigde teambaas Naundorf. "De mogelijkheid om met de nieuwe BMW M6 GT3 op het hoogste niveau te strijden is zowel uitdagend als motiverend. Als een succesvol endurance team hebben we wederom zeer ambitieuze doelstellingen in gedachten voor het komende seizoen en zien we het nieuwe jaar met veel vertrouwen tegemoet."

Hoewel Rowe Racing nog geen namen van coureurs bekend maakte, bevestigde BMW in München wel de coureurs die komend seizoen namens de Beierse autofabrikant in een BMW M6 GT3 te zien zullen zijn. Nick Catsburg, die dit jaar voor BMW de 24 Uur van Spa wist te winnen zal ook in 2016 weer in de grote Europese races actief zijn, net als DTM-coureurs Martin Tomczyk, Augusto Farfus, Marco Wittmann en Maxime Martin, WeatherTech SportsCar Championship-coureurs Dirk Werner en Lucas Luhr. Naast Rowe zorgt ook het Duitse team Schubert voor de inzet van de BMW M6 GT3 tijdens de grote lange-afstandsraces.

Gesprekken met Dusseldorp in vergevorderd stadium
Desgevraagd verklaarde Rowe-teambaas Hans-Peter Naundorf tegenover AUTOSPORT.NL dat gesprekken met Stef Dusseldorp in een vergevorderd stadium zijn. "We zouden hem graag willen houden", zei Naundorf over onze landgenoot, die het afgelopen seizoen voor het Duitse team met een Mercedes-Benz in actie kwam. "Positief is dat hij ook goed met Nick Catsburg samenwerkt." Uit die opmerking destilleren we dat Catsburg dus waarschijnlijk voor Rowe Racing in actie zal koen.

Andere coureurs die door BMW Motorsport zullen worden ingezet op de fabrieksauto's zijn Jörg Müller, Jens Klingmann, Alexander Sims en Richard Westbrook, terwijl ook Porsche Carrera Cup- en Supercup-kampioen Philipp Eng werd bevestigd. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet