24H Series

100 auto’s aan de start en uitgebreide media-berichtgeving voor de Hankook 24H DUBAI (14-16 januari 2016)

Startgrid Hankook 24H DUBAI 2015 800pix

Niet minder dan 100 auto's worden er aan de start verwacht voor de Hankook 24H DUBAI (14-16 januari 2016). Op het moment zijn auto's en materiaal van over de hele wereld onderweg naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de eerste wedstrijd van de 24H SERIES 2016. "Samen met onze logistiekpartner Eimskip hebben we transporten georganiseerd vanuit Europa, Australië en Hong Kong. In totaal zijn er bij de teams en rijders meer dan 45 verschillende nationaliteiten, een duidelijk bewijs voor de internationale status van de race", zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. "De verwachtingen voor de race zijn hooggespannen en we hebben ook goed nieuws voor wat betreft de media-berichtgeving voor het evenement."

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Pitlane Hankook 24H DUBAI 2015 800pix


Velen verheugen zich al op de elfde editie van de oorspronkelijke lange-afstandsrace in de Golf-regio. Het evenement op het Dubai Autodrome is de eerste 24-uursrace voor de nieuwe Mercedes-AMG GT3, terwijl ook klantenteams voor het eerst met de nieuwe Audi R8 LMS tijdens een 24-uursrace in actie komen. Ook de Renault Sport R.S. 01 was nog niet eerder tijdens de wedstrijd in Dubai te bewonderen. "En natuurlijk is ook Memac Ogilvy Duel Racing erbij, de winnaar van de teamtitel in de 24H SERIES 2015", benadrukt Daphne Gengler.

Radiolemans com 800pix

Live-commentaar van Radiolemans.com, live-uitzendingen via Motors TV, live-streaming in HD
Het deskundige team van commentatoren van Radiolemans.com, wereldwijd bekend als 'de stemmen van het lange-afstandsracen', zijn er gedurende het volledige seizoen 2016 van de 24H SERIES powered by Hankook bij, te beginnen in Dubai. Motors TV zendt de tijdtraining, de avondtraining en de race live vanuit Dubai uit. Ook bij de live-streaming via de website van de serie, www.24hseries.com, zijn belangrijke verbeteringen gerealiseerd. Vanaf 2016 is elke sessie tijdens elk evenement via de stream te volgen in HD-kwaliteit, een belangrijke stap voorwaarts ten opzichte van de beelden die tot nu toe te zien waren. Bovendien zijn er professionele on-board-camera's, waarmee de actie vanuit rijdersperspectief wordt vastgelegd.

Racing in the desert 800pix

Naast Hankook als titelsponsor en officiële bandenleverancier van het evenement en BRM als officiële partner van de tijdwaarneming, die ook de trofeeën voor de prijsuitreiking beschikbaar stelt, heeft ook Stand21 zijn samenwerking met de organisatie van de 24H SERIES powered by Hankook verlengd. De Franse onderneming, die bekend is vanwege zijn hoogwaardige autosportkleding en -accessoires, zal in 2016 bij elke wedstrijd aanwezig zijn. Nadere informatie over de Hankook 24H DUBAI en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via www.24hseries.com.

Hankook 24H DUBAI 2015 night 800pix

Voorlopige deelnemerslijst
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet