DNRT

DNRT: Mercedes-Benz SLK Cup. Grote belangstelling voor nieuwe race klasse op Zandvoort

Mercedes-Benz SLK Cup De Mercedes-Benz 230 SLK in racetrim 151129

Op het circuit van Zandvoort vond onder grote belangstelling de presentatie plaats van de Mercedes-Benz SLK Cup. Geïnteresseerde rijders kregen alle gelegenheid om zich te laten informeren over deze spectaculaire nieuwe autosportklasse. Ook nam men de gelegenheid te baat om een paar snelle ronden mee te rijden met de testauto van de cuporganisatie.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Ondanks de slechte weersomstandigheden werd het een geanimeerde bijeenkomst en was initiatiefnemer Nico Biesheuvel aangenaam verrast door de grote belangstelling: "Nog voor de presentatie werden wij al door heel veel teams en rijders benaderd. De verwachting is dat we met minimaal 10 auto's het seizoen zullen starten en dat het er snel meer zullen worden."

Na de eerste intensieve tests met de Mercedes-Benz SLK in race uitvoering op de circuits van Zandvoort en Spa-Francorchamps werden de eerste auto's inmiddels aangekocht door verschillende teams en rijders; deze worden op korte termijn opgebouwd conform het technisch reglement.

Mercedes-Benz SLK Cup belooft spectaculaire races in 2016 151129

In het raceseizoen 2016 zal de Mercedes-Benz SLK Cup van start gaan met 6 races onder de DNRT vlag. Het racen met de Mercedes-Benz 230 SLK betekent een mooie aanvulling op de huidige auto's in de diverse race series van de DNRT. Als uitgangspunt dient een standaard Mercedes-Benz 230 SLK met 193 pk 2.3 liter motor voorzien van een compressor, met daarbij de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen en natuurlijk een race kit. Voorop staat dat de running costs zo laag mogelijk zijn. Bijzonder is dat met de Mercedes-Benz SLK zowel met open als gesloten dak geracet kan worden!

De door Biesheuvel Autosport met zorg samengestelde race kit zal bestaan uit een AST schokdemper & veren set, een door de KNAF gecertificeerde rolkooi met aanpassing van het dak en de kofferklep, met daarnaast een onderdelen pakket, bestaande uit sportstuurwiel, racestoel & gordels, lichtmetalen wielen en racebanden, etc. Biesheuvel Autosport kan door jarenlange ervaring en goede relaties met de fabrikanten topkwaliteit leveren voor een lage prijs.

Zo laat Biesheuvel Autosport zien dat actief deelnemen aan autosport ook voor coureurs met een klein budget tot de mogelijkheden behoort. Waarbij plezier beleven voorop staat!

Mercedes-Benz SLK Cup klaar voor 2016 151129

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet