DTM

DTM: Ook in 2016 komt de DTM weer naar Zandvoort, opnieuw negen evenementen op kalender

480 start
Ook in 2016 racet de DTM weer op Circuit Park Zandvoort

De DTM-kalender omvat ook in 2016 negen evenementen met elk twee races. Het goede nieuws: wederom komt de toerwagenserie in actie op Circuit Park Zandvoort, waar het DTM-evenement voor het weekeinde van 16 en 17 juli op het programma staat. Opmerkelijk is het ontbreken van Oschersleben op de kalender. In plaats daarvan keert de DTM na een jaar afwezigheid weer terug naar de Hungaororing nabij Boedapest. Oschersleben en de Hungaroring staan alletwee bekend als circuits waar in de DTM weinig wordt ingehaald, maar om onbegrijpelijke redenen geeft de DTM-organisatie blijkbaar de voorkeur aan saaie races met weinig publiek boven saaie races met in ieder geval altijd wel zo'n 25.000 bezoekers, zoals in Oschersleben. Voor de rest zijn er ten opzichte van dit seizoen geen wijzigingen in de kalender.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Co van der Gragt

Het seizoen gaat zoals altijd van start op het circuit van Hockenheim, waar op 7 en 8 mei geracet wordt. Twee weken later, op 21 en 22 mei, staat op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg het eerste optreden buiten de Duitse landsgrenzen op het programma. Op 4 en 5 juni is er het al eerder aangekondigde gemeenschappelijke raceweekeinde van de DTM en de Duitse ADAC GT Masters op de Lausitzring. Op 25 en 26 juni is de Norisring in Neurenberg de plaats van handeling voor de enige stratenrace op de kalender, tevens het hoogtepunt van het seizoen. Daarna volgen Zandvoort op 16 en 17 juli, de Moscow Raceway op 20 en 21 augustus, de Nürburgring op 10 en 11 september en de Hungaroring op 24 en 25 september. Het seizoen wordt afgesloten op 15 en 16 oktober, wederom op het circuit van Hockenheim.

TCR Benelux in het bijprogramma op Zandvoort
Het bijprogramma bij de meeste evenementen bestaat ook in 2016 weer uit het FIA EK Formule 3, de Duitse Porsche Carrera Cup en de Audi Sport TT Cup. Welke klassen precies tijdens welke evenementen rijden, staat nog niet volledig vast. Wel mag ervan worden uitgegaan dat het openingsweekeinde op Hockenheim weer gecombineerd wordt met het FIA WK Rallycross, zoals dat ook dit jaar het geval was. Tijdens de Zandvoortse DTM-ronde komt de TCR Benelux in actie, zoals valt op te maken uit de al eerder gepubliceerde kalender van de TCR Benelux 2016.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet