Diversen

Div: Groeten van de Audi Sport Finale in München

IMG 1442
Het Audi-trainingscentrum op de luchthaven van München was ditmaal de locatie

Zo'n 300 gasten van over de hele wereld waren gisteravond aanwezig in het Audi-trainingscentrum op de luchthaven van München in Hallbergmoos voor de Audi Sport Finale 2016, de traditionele seizoensafsluiting van de sportdivisie van het Beierse merk. In tegenstelling tot voorgaande jaren konden er dit jaar slechts twee titels worden gevierd, die ook nog eens voor rekening kwamen van klantenteams: de rijderstitel in de Blancpain GT Series dankzij Robin Frijns en de kampioenstitel in de Australische GT's. Voor de rest behaalde Audi vooral individuele racezeges in DTM en WEC, maar titels waren er voor de fabrieksrijders niet. De zege in de 24-uursrace op de Nürburgring met de gloednieuwe Audi R8 LMS was wel een mooi succes. Mede in het licht van de kostenbesparingen binnen het VW-concern waren de festiviteiten gister iets minder uitbundig dan voorheen, maar het positieve nieuws is dat de sportprogramma's van Audi in grote lijnen ongewijzigd blijven, en dat is een stuk beter dan velen in het nabije verleden hadden gevreesd.

Tekst: René de Boer (vanuit München, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Audi (2)

151129 Audi Ullrich

Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich begroette de aanwezigen en blikte terug op het afgelopen seizoen. Onlangs werd bekend dat het contract van de Oostenrijker, ondanks het feit dat hij de 62-jarige leeftijd bereikte (bij Audi normaalgesproken de pensioendatum voor topmanagers) met nog eens twee jaar werd verlengd.

151129 Audi WEC Eve

De presentatie van de avond was in de vakkundige handen van de charmante Eve Scheer, die we de avond ervoor al in actie zagen tijdens de 'Race Night' van AutoBild Motorsport en AutoBild Sportscars in het kader van de Essen Motor Show.

IMG 1441

Buiten stonden diverse auto's opgesteld, waaronder de Audi TT S.

IMG 1445

Binnen zorgde het LM-P1-prototype onder doek voor de nodige spanning.

IMG 1471

De onthulling ging gepaard met het nodige spektakel.

IMG 1488

Voor de groepsfoto met alle coureurs moest het nieuwe prototype weer worde afgedekt.

IMG 1491

Alleen de linker voorkant mocht nog zichtbaar blijven.

IMG 1494

De enige Nederlandse coureur in het gezelschap was Robin Frijns (geheel links), die hoogstpersoonlijk voor één van de twee Audi-kampioenstitels zorgde. Hier de Limburger met Charles-Henri Bonnet, secretaris-generaal van de Belgian VW Audi Club, Le Mans-legende Tom Kristensen en WRT-teamgenoot Laurens Vanthoor (vlnr).

IMG 1495

Een paar bekers waren er toch nog om te exposeren.

IMG 1500

Robin Frijns met radioverslaggever Oliver Fenderl.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet