TCR Series

Team Bleekemolen positief over eerste kennismaking met TCR SEAT Leon

MG5D1940

Tijdens de Zandvoort 500 verraste Team Bleekemolen door niet aan te treden in een Porsche of een Clio, maar met een SEAT Leon TCR. Michael en Sebastiaan Bleekemolen reden samen met René Steenmetz in een SEAT Leon van Ferry Monster Autosport. Melvin de Groot reed samen met Dennis de Borst onder de vlag van Febo Racing Team in eveneens een SEAT Leon TCR. Beide equipes mochten op het podium een trofee in ontvangst nemen in divisie II.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt

MGP 3213


Michael Bleekemolen was uitermate te spreken over de auto: "Ik had nog nooit een meter gereden in een TCR-auto, maar ik moet zeggen dat deze auto fantastisch is. Het ging ook meteen hard en we hebben de hele race lang alle drie erg veel plezier gehad in de auto."

MGP 2991

De 66-jarige en nog steeds snelle coureur - hij won dit seizoen op TT Circuit Assen nog een race in de Clio Cup Benelux - heeft wel enige twijfel aangaande deelname aan de TCR Benelux. "Wij willen graag onze sponsors tijdens de evenementen een bijzondere dag laten meemaken. Op Spa-Francorchamps, Circuit Park Zandvoort, Circuit Zolder en TT Circuit Assen is dat heel goed te doen. Voor de races op de Colmarberg in Luxemburg en Circuit Jules Tacheny de Mettet in Zuid-België wordt het echter erg moeilijk om onze sponsors mee te nemen. Dat betekent dat we onze sponsors maar vier goede evenementen kunnen geven in 2016."

MG5D2006

Zoals altijd bij de start van een nieuwe raceklasse is ook hier het probleem van de kip en het ei weer van toepassing. Geïnteresseerde teams en rijders wachten met inschrijven tot ze weten welke andere teams en rijders er mee gaan doen. Toch is dat zeker voor geïnteresseerde teams niet nodig, weet ook Bleekemolen senior: "Het mooie aan de TCR is dat de auto in elke TCR-klasse ingezet kan worden. In theorie kunnen we een auto kopen en die zowel in de TCR Benelux, TCR International en de ADAC TCR Germany inzetten."

MG5D1529

Of het voor Team Bleekemolen zover gaat komen is op dit moment nog niet te zeggen. "We kijken ook nog naar de doorstart van de Clio Cup. Recent werd bekend dat er plannen zijn om de Clio Cup Benelux tijdens vier van de zes evenementen samen te laten rijden met de Clio Cup Central Europe. Op zich vinden we de SEAT Leon TCR een geweldige auto en dat zou voor onze rijders weer een leuke nieuwe uitdaging zijn. De eerste kennismaking met de auto tijdens de Zandvoort 500 is in elk geval erg goed bevallen. We gaan de komende tijd samen bekijken wat we in 2016 gaan doen. We hebben met onze rijders een geweldige groep bij elkaar. Niet alleen erg goede coureurs, maar we hebben het samen ook erg gezellig. Dat zal altijd onze eerste prioriteit blijven."

Reacties

  • 3
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 28 november 2015 12:40

  Ja logisch dat je niets te zoeken hebt op die twee gekke circuits.

  • 0
  • 1
   
  peter kraaijeveld 28 november 2015 13:40

  Hoezo eigenlijk 'logisch', anonieme gebruiker? Er zijn in het verleden toch behoorlijk wat races van allure gehouden op die circuits, zoals Belcar en Procar. Ineens schiet mij nog een Albert Vanierschot voor ogen in een TVR! Oeps, jaren negentig. Nee, natuurlijk maakt Bleekemolen een eigen overweging, maar ik word dan wel even nieuwsgierig...

  • 4
  • 0
   
  Racing-Fan 28 november 2015 14:18

  Er is niks mis met Mettet. Ik weet dat Colmarberg smal is maar verder ken ik dat circuit niet. Het is nu eenmaal (gelukkig!) een Benelux kampioenschap dus het is logisch dat je op alle circuits rijdt. Voor de Luxemburgers en Walen zijn Zandvoort en Assen waarschijnlijk commercieel weer niet interessant. Het is geven en nemen.

  • 2
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 28 november 2015 16:36

  Beste Peter. Iedereen die wel eens op circuit colmarberg is geweest weet dat je hier niets maar dan ook echt niets te zoeken hebt. Dus logisch dat je daar niet heen wilt.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 28 november 2015 16:41

  In het grijze verleden reden we een BeNeLux kampioenschap Groep 2 Toerwagens op Colmarberg (GoodYear circuit) Zolder, Francorchamps, Nivelles en Zandvoort (TT Circuit Assen bestond toen nog NIET als autocircuit) en het was altijd een gezellige boel om met de hele club ergens neer te strijken, vooral was het op Colmarberg behoorlijk behelpen daar er totaal niets stond op deze banden testbaan, dus laten we vooral weer terug gaan naar de basis en gewoon gezellig autoracen!!

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 28 november 2015 19:05

  Alleen is het nadeel van een TCR dat er 85 k moet worden afgetikt, terwijl er al de nodige euro's voor de Clio's is betaald. Dat is behoorlijk afschrijven, ook voor Team Bleekemolen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet