TCR Series

Team Bleekemolen positief over eerste kennismaking met TCR SEAT Leon

MG5D1940

Tijdens de Zandvoort 500 verraste Team Bleekemolen door niet aan te treden in een Porsche of een Clio, maar met een SEAT Leon TCR. Michael en Sebastiaan Bleekemolen reden samen met René Steenmetz in een SEAT Leon van Ferry Monster Autosport. Melvin de Groot reed samen met Dennis de Borst onder de vlag van Febo Racing Team in eveneens een SEAT Leon TCR. Beide equipes mochten op het podium een trofee in ontvangst nemen in divisie II.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt

MGP 3213


Michael Bleekemolen was uitermate te spreken over de auto: "Ik had nog nooit een meter gereden in een TCR-auto, maar ik moet zeggen dat deze auto fantastisch is. Het ging ook meteen hard en we hebben de hele race lang alle drie erg veel plezier gehad in de auto."

MGP 2991

De 66-jarige en nog steeds snelle coureur - hij won dit seizoen op TT Circuit Assen nog een race in de Clio Cup Benelux - heeft wel enige twijfel aangaande deelname aan de TCR Benelux. "Wij willen graag onze sponsors tijdens de evenementen een bijzondere dag laten meemaken. Op Spa-Francorchamps, Circuit Park Zandvoort, Circuit Zolder en TT Circuit Assen is dat heel goed te doen. Voor de races op de Colmarberg in Luxemburg en Circuit Jules Tacheny de Mettet in Zuid-België wordt het echter erg moeilijk om onze sponsors mee te nemen. Dat betekent dat we onze sponsors maar vier goede evenementen kunnen geven in 2016."

MG5D2006

Zoals altijd bij de start van een nieuwe raceklasse is ook hier het probleem van de kip en het ei weer van toepassing. Geïnteresseerde teams en rijders wachten met inschrijven tot ze weten welke andere teams en rijders er mee gaan doen. Toch is dat zeker voor geïnteresseerde teams niet nodig, weet ook Bleekemolen senior: "Het mooie aan de TCR is dat de auto in elke TCR-klasse ingezet kan worden. In theorie kunnen we een auto kopen en die zowel in de TCR Benelux, TCR International en de ADAC TCR Germany inzetten."

MG5D1529

Of het voor Team Bleekemolen zover gaat komen is op dit moment nog niet te zeggen. "We kijken ook nog naar de doorstart van de Clio Cup. Recent werd bekend dat er plannen zijn om de Clio Cup Benelux tijdens vier van de zes evenementen samen te laten rijden met de Clio Cup Central Europe. Op zich vinden we de SEAT Leon TCR een geweldige auto en dat zou voor onze rijders weer een leuke nieuwe uitdaging zijn. De eerste kennismaking met de auto tijdens de Zandvoort 500 is in elk geval erg goed bevallen. We gaan de komende tijd samen bekijken wat we in 2016 gaan doen. We hebben met onze rijders een geweldige groep bij elkaar. Niet alleen erg goede coureurs, maar we hebben het samen ook erg gezellig. Dat zal altijd onze eerste prioriteit blijven."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet