Formula E

Formule E: FIA Formule E naar Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico

De FIA World Council heeft haar goedkeuring gegeven voor een wedstrijd van het populaire FIA Formule E kampioenschap op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico. Het is de vijfde wedstrijd die voor dit kampioenschap meetelt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA Formule E

Hermanos Rodriguez circuit


Formule E naar Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico
De vijfde FIA Formule E-wedstrijd op 12 maart a.s. wordt voor het eerst in de nog jonge Formule E geschiedenis op een normaal circuit verreden. De FIA Formule E-organisatie zal voor een deel gebruik maken van het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico waar naar verwachting maar liefst 40.000 fans verwacht worden. De lengte van het circuit bedraagt 2.14 kilometer
.
Formule E CEO Alejandro Agag: "Wij zijn verheugd dat we de Formule E in Mexico kunnen introduceren. Dit is één van 's werelds grootste steden met een rijkelijke autosportgeschiedenis en ik heb er alle vertrouwen in dat de fans een fantastische sfeer zullen gaan creeëren om ervoor te zorgen dat dit één van de meest memorabele wedstrijden van het seizoen wordt."

Alejandro Soberon, CEO en President van CIE: "Voor OSECA is het een eer om op het pas gerenoveerde Autodromo Hermanos Rodriguez voor de Formule E de deuren te openen. Een circuit dat zich per dag steeds meer als de tempel van de autosport ontplooit."

Miguel Angel Mancera, burgermeester van Mexico City: "Het houden van evenementen zoals de Formule E dragen er toe bij om Mexico City de hoofdstad van de sport in de wereld te maken. Na het succes van de Formule 1 en de komst van de Formule E bewijzen dat het Autodromo Hermanos Rodriguez de perfecte plek voor elke vorm van autosport is. Tevens heeft het gemeentebestuur van Mexico City een belangrijk aandeel geleverd om de toeristische attracties verder te vergroten."

Salvador Duran: "Formule E is een groot kampioenschap met fantastische tussen races met topcoureurs. Ik ben er zeker van dat de Mexikaanse fans het leuk zullen vinden. Het geluid is voor hen volkomen nieuw, maar als ze de kwaliteit van het racen zien zullen ze razend enthousiast worden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet