TCR Series

Sam Dejonghe en Denis Dupont delen volgend jaar het TCR Benelux Stuurwiel

stuurwiel

De acht finalisten van het door het RACB National Team georganiseerde Stuurwiel kwamen op 11 en 12 november in actie op het Circuit Jules Tacheny. Na twee intense dagen, waarin ze hun snelheid en regelmaat konden tonen, wisten Sam Dejonghe en Denis Dupont het Stuurwiel te veroveren. Met deze prijs kunnen ze volgend jaar een volledig seizoen van de TCR Benelux in de kleuren van het RACB National Team rijden.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Enkele maanden geleden hadden 565 kandidaten zich ingeschreven voor het door het RACB National Team georganiseerde Stuurwiel. Na een eerste selectie op de simulator - waarbij met een SEAT Leon TCR op Francorchamps werd gereden - konden de 32 snelste naar de volgende ronde.

Deze halve finalisten kregen een nieuwe uitdaging voorgeschoteld, waarbij ze op een onbekend circuit op de simulator hun kunnen mochten tonen. In het tweede onderdeel konden zij zichzelf voorstellen aan een jury bestaande uit Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis, respectievelijk coach, kapitein en manager van het RACB National Team. Uit die kandidaten werden dan acht finalisten geselecteerd, die op 11 en 12 november op Mettet werden uitgenodigd.

"Gedurende twee dagen hebben we een formidabele ervaring meegemaakt, met gemotiveerde en enthousiaste jonge mensen", vertelt Geoffroy Theunis. "Het programma voorzag een ronde over het Circuit Jules Tacheny, te voet en in het gezelschap van Bas Leinders. Daarna werden enkele ronden gereden als passagier van Bas, maar ook van Marc Duez in een standaard SEAT Leon. De finalisten kregen ook de gelegenheid om enkele snelle ronden aan het stuur van een SEAT Leon Cupra van 290 pk te rijden."

Op donderdag, na enkele ronden over het 2,2 km lange circuit met een seriewagen, konden de acht kandidaten zich dan vertrouwd maken met een SEAT Leon TCR.

stuurwiel-2

"Gedurende vier ronden kreeg elke finalist een nieuw setje banden, dat hij kon inrijden zoals hij zelf wilde", legt Marc Duez uit. "De banden hadden elk de naam van de rijder meegekregen en werden ook bij de laatste test tegen de klok gebruikt." Die bestond uit zes ronden op het Circuit Jules Tacheny, aan het stuur van een SEAT Leon TCR. Na deze laatste test werden Sam Dejonghe en Denis Dupont tot winnaars van het RACB National Team Stuurwiel 2016 gekroond.

"Het niveau van deze finale was heel hoog", legt Geoffroy Theunis uit. "We zijn heel blij Sam en Denis als leden van het RACB National Team te mogen opnemen. Volgend jaar delen ze het stuur van een SEAT Leon TCR in het Benelux-kampioenschap."

De winnaars zijn uiteraard in de wolken. "Op mijn 24ste is dit een buitenkans", legt Sam Dejonghe uit. "Ik heb wat ervaring in karting en eenzitters en gedurende twee dagen heb ik alles op alles gezet."

"Voor mij is dit Stuurwiel een bekroning", stelt Denis Dupont. "Enkele jaren geleden was ik één van de finalisten van het Eenzitter Stuurwiel. Ik heb toen gezworen dat ik het opnieuw zou proberen. Mijn droom om te worden opgenomen in het RACB National Team wordt nu werkelijkheid. Schitterend gewoon."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet