Diversen

Div: Eerste boek van AUTOSPORT.NL-redacteur René de Boer over Porsche-succes in Le Mans - WIN een exemplaar

Foto 29.10.15 08 38 44
'Porsche Victory 2015', het eerste boek van AUTOSPORT.NL-redacteur René de Boer.

Natuurlijk zijn we een online-medium, maar we weten fraai drukwerk evenzeer op juiste waarde te schatten. In die categorie valt het boek 'Porsche Victory 2015', het eerste boek dat AUTOSPORT.NL-redacteur René de Boer volledig zelf schreef, na talloze tekstbijdragen en vertalingen van zijn hand in eerdere boekpublicaties. Het onderwerp van het boek, u raadt het al, is de overwinning van Porsche tijdens de 24 Uur van Le Mans van dit jaar, waar De Boer, ondermeer voor deze website, voor de 19e maal als verslaggever aanwezig was. Hij schreef de tekst van het boek, uitgegeven door het Duitse Gruppe C Motorsport Verlag, in het Duits en Engels, terwijl de Belgische journalist Vincent Franssen tekende voor de Franse vertaling. Het boek (ISBN 978-3-928540-797) kost 40 Euro (excl. verzending) en is te bestellen bij de gespecialiseerde boekhandel of online via de website van de uitgever, www.gruppec-verlag.de. AUTOSPORT.NL biedt echter ook de mogelijkheid om een exemplaar van dit boek te winnen. Lees daarvoor verder.

Tekst: Redactie AUTOSPORT.NL
Foto's: Gruppe C Motorsport Verlag

De overwinning van Porsche in Le Mans, een jaar nadat het merk na een afwezigheid van 16 jaar, op het hoogste niveau in de sportwagenracerij terugkeerde, was een succes dat volop de aandacht trok. Niet in de laatste plaats omdat Formule 1-coureur Nico Hülkenberg deel uitmaakte van de rijdersbezetting van de winnende Porsche 919 Hybrid, en dat het winnende trio, naast de ervaren Nick Tandy, met Hülkenberg en Earl Bamber twee Le Mans-debutanten omvatte. Maar er was nog veel meer te vertellen: waarom één van de beide fabrieks-Porsche 911 RSR's in de LM-GTE-Pro-klasse al in het eerste uur uitviel, hoe het team met acteur-coureur Patrick Dempsey de tweede plaats behaalde in de LM-GTE-Am-divisie, hoe het Belgische ProSpeed de in de training uitgebrande Porsche 911 RSR van ondermeer onze landgenoot Xavier Maassen in een volledige 'nightshift' weer rijdend kreeg voor de wedstrijd...

GC281015 TU0082 TU René de Boer tekende voor de Duitse en Engelse tekst van het boek

"Uiteindelijk was het eerder de vraag: 'Wat laat ik eruit', dan 'wat moet erin'. Dat is typisch voor Le Mans: er zijn zoveel verhalen, zoveel anekdotes, en dat is nu juist wat Le Mans zo mooi maakt", vertelt René de Boer. "Met Gruppe C Motorsport Verlag werk ik al vele jaren samen als vertaler van ondermeer de Porsche-Sport-jaarboeken en het jaarlijkse boek over de 24-uursrace op de Nürburgring. Toen vanuit de uitgever dan ook de vraag kwam of ik het boek over het succes van Porsche in Le Mans wilde schrijven, hoefde ik niet lang na te denken." Het is het eerste boek van de Duitse uitgever dat in drie talen verschijnt, want bij een boek over Le Mans hoort natuurlijk ook een Franse vertaling.

PorscheVictory2015innen 4
Gedetailleerde beschrijving van de functies op het stuurwiel

Het boek begint bij de presentatie van de 919 Hybrids in de drie verschillende kleuren tijdens de FIA WEC-test op het circuit van Paul Ricard, eind maart van dit jaar. Daarna wordt verslag gedaan van de testdag in Le Mans, de technische keuring, de training en kwalificaties, de rijdersparade op vrijdagmiddag, de warm-up en de race. Het geheel is aangevuld met technische gegevens van de Porsches 919 Hybrid en 911 RSR, inclusief een gedetailleerde beschrijving van de functies van de diverse knoppen en schakelaars op de stuurwielen van de beide auto's, een voorstelling van alle Porsche-rijders, uitvoerige geschreven portretten van de drie winnaars, een overzicht van de leukste bijdragen op Twitter tijdens de race en uiteraard een uitvoerig deel met uitslagen, feiten en cijfers.

Foto 27.10.15 13 42 43

Voor de illustratie is gebruik gemaakt van het beste materiaal van acht gerenommeerde fotografen, die allemaal hun mooiste Porsche-foto's uit Le Mans inzonden. Dat resulteerde in ruim 440 foto's, deels weergegeven op een of twee volledige pagina's, waardoor de opnamen goed tot hun recht komen. Het boek telt in totaal 192 pagina's en is uitgevoerd in hardcover. "De reacties tot dusver zijn bijzonder positief", vertelt De Boer. "Inclusief een bijzonder lovende recensie van de Duitse specialist Thomas Nehlert, die een collectie van duizenden autoboeken bezit, op de Amazon-website. Ook de reactie van de vader van Nico Hülkenberg, was leuk. Ik schijf al een jaar of tien over Nico voor ons Duitse regionale dagblad – we wonen dicht bij elkaar – en Nico's vader dacht dat ik een soort magazine had gemaakt. Hij keek zijn ogen uit toen ik het forse boek op zijn bureau legde. Zoiets had hij niet verwacht."

Voor Le Mans- en Porsche-liefhebbers is het boek natuurlijk een 'must'. Het is te bestellen via de boekhandel of online via de uitgever, www.gruppec-verlag.de. In samenwerking met de uitgever biedt AUTOSPORT.NL echter ook de kans om een exemplaar van het boek te winnen.

Stuur, om kans te maken op één van de drie exemplaren, het antwoord op de volgende vraag:

Voor de hoeveelste keer behaalde Porsche dit jaar de overwinning in het algemeen klassement tijdens de 24 Uur van Le Mans?

voor maandag 23 november in een e-mail, inclusief uw naam en huisadres, naar:

info@autosport.nl

Uit de inzendingen met het juiste antwoord worden drie winnaars getrokken, die een exemplaar van het boek 'Porsche Victory 2015' thuisgestuurd krijgen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

B.O.S.S.   24h Le Mans 3 TU

PorscheVictory2015innen 3
PorscheVictory2015innen 1

Cover Porsche Autosport
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet