Formule 3

F3: Na Verstappen, Schumacher en Newey jr. nu ook de jongste Piquet bij Van Amersfoort Racing

151112 F3 Piquet
Pedro Piquet, hier met zijn vader, komt als tweevoudig Braziliaans F3-kampioen naar Europa.

Na een aantal goed verlopen testsessies heeft tweevoudig Braziliaans Formule 3-kampioen Pedro Piquet, de jongste zoon van drievoudig F1-wereldkampioen Nelson Piquet, een contract getekend bij Van Amersfoort Racing voor de deelname aan het FIA EK Formule 3 van volgend jaar. Terwijl het er meer en meer op lijkt dat de Monegask Charles Leclerc, dit jaar met Van Amersfoort Racing winnaar van de 'rookie'-titel in het EK, richting GP3 verdwijnt, lijkt het team van Frits van Amersfoort met Piquet wederom een sterke troef in huis te hebben. Van de tien races in het Braziliaans F3-kampienschap van dit jaar won Piquet er acht. Nu mag hij in de competitieve omgeving van het FIA EK Formule 3 gaan laten zien wat zijn twee titels in Brazilië waard zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Bij de keuze voor Van Amersfoort Racing gingen Piquet en diens vader uiteraard niet over één nacht ijs. Tal van EK-teams trokken aan de Braziliaanse rijder, maar uiteindelijk viel na rijp beraad en diverse tests, ondermeer recentelijk op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, op de Nürburgring en op het circuit van Spa-Francorchamsps, de beslissing in het voordeel van de renstal uit Huizen. "Wanneer je naar de resultaten van de afgelopen seizoenen in het EK kijkt, zie je dat Van Amersfoort Racing ieder jaar meestreed om de titel", zegt de jongste Piquet. "Bovendien bevalt de sfeer in het team me wel: een ontspannen, bijna familiaire sfeer, maar wel met de ambitie om te winnen. Ik ben er zeker van dat ik samen met Van Amersfoort Racing de wereld kan laten zien waartoe ik op de baan in staat ben."

Frits van Amersfoort: "Groot compliment"
Na de jongste generaties van de families Verstappen, Schumacher en Newey heeft teameigenaar Frits van Amersfoort met Pedro Piquet weer een telg uit een bekend racegeslacht binnen de gelederen van zijn team. "De familie Piquet kent het klappen van de zweep. Voor ons is het een groot compliment dat Pedro en Nelson voor ons hebben gekozen. Wij gaan hem helpen om zijn ambities om te zetten in resultaten."

Wonen in Nederland
Om voor zijn Europese campagne goed voorbereid te zijn, zal Pedro Piquet verhuizen naar ons land. "Misschien is het wel mogelijk om tussen Brazilië en Europa heen en weer te reizen, maar volgens mij is het beter om in Nederland te wonen. Ik wil maximaal voorbereid zijn op mijn debuut in het EK. Het komend seizoen wordt een leerjaar. Vooral op nieuwe circuits ben ik in het nadeel, maar voor de tweede helft van het seizoen zijn top-10-resultaten mijn doel", aldus Piquet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet