Diversen

Formule Ford: Franse kampioenschap onderdeel van Marcel Albers Memorial Trophy

Trophee Kent 2

Le Trophée Formule Ford Kent, het Franse Formule Ford kampioenschap is de volgende organisatie die heeft aangekondigd onderdeel uit te gaan maken van de Marcel Albers Memorial Trophy in 2016. De klasse, voor Formule Ford 1600 machines tot 1993 heeft het evenement als officiële race voor het kampioenschap op de kalender geplaatst.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto: Trophée Formule Ford Kent

Daarmee is het Franse kampioenschap, in navolging van het Historische Monoposto Racing kampioenschap en de BRSCC British National FF1600 championship de derde grote serie dat zich verbindt aan de Marcel Albers Memorial Trophy. Een belangrijke stap, weet mede-organisator Nelson Valkenburg: "De Trophée Formule Ford Kent heeft gemiddeld gezien zo'n 25 auto's en van de twee vorige edities van de Marcel Albers Memorial trophy, toen er telkens enkele Franse coureurs deelnamen, weten we dat deze jongens erg snel zijn."

Michel Kozyreff, organisator en coureur in het Frans kampioenschap is eveneens verheugd met de toevoeging van Zandvoort aan de kalender: "Zandvoort is een iconisch circuit en we hebben dit jaar al gezien hoe succesvol de Trophy was. Daar wilden we graag bij zijn en dan is de beste optie om het evenement mee te laten tellen voor het klassement."

Trophee Kent 1

Door de komst van de twee buitenlandse nationale kampioenschappen is de noodzaak voor een vergroot raceformat ontstaan. "We gaan naar twee heats, die beiden twee keer worden verreden. Op deze manier kunnen de nationale kampioenschappen twee keer racen met alle deelnemers in een veld", legt Valkenburg uit. "Je hebt dan bijvoorbeeld de Britten in een heat met de moderne Benelux deelnemers terwijl de Fransen in de andere heat uitkomen samen met de HMR deelnemers."

De beste 37 deelnemers komen daarna uit in de grote finale maar niet alleen de winnaar van de finale gaat er met zilverwerk vandoor. "De winnaar van de finale ziet zijn naam terug op de Marcel Albers Memorial Trophy maar net zoals in 2015 hebben we volgend jaar prijzen om voor te racen in de Pre-92 en Pre-82 klasse. Het wordt een fantastisch weekend met, zoals het er nu naar uitziet, maarliefst vijf Formule Ford races!"

--
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet