NASCAR

NASCAR: Matt Kenseth voor twee races geschorst. 50.000 U$ boete voor Danica Patrick

De NASCAR-organisatie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen op de korte oval van Martinsville afgelopen zondag zware sancties opgelegd aan Matt Kenseth en Danica Patrick. Kenseth wordt voor de volgende twee races in Texas en Phoenix geschorst. Danica Patrick kreeg een boete van 50.000 U$ opgelegd voor een soortgelijke actie.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Matt Kenseth
Zware straf voor Matt Kenseth. Geschorst voor de twee volgende wedstrijden in Texas en Phoenix.


Volgens paragraaf 12.1 en 12.8 van het NASCAR reglement wordt Matt Kenseth voor de volgende tweede wedstrijden geschorst . Buiten deze schorsing werd Kenseth nog een voorwaardelijke schorsing van zes maanden opgelegd.

NASCAR Executive President Steve O'Donnell: "Na uitvoerig beraad zijn wij tot de conclusie gekomen dat de No 20-coureur (Kenseth), die geen deel meer uitmaakte van "The Chase", met opzet de No 22 (Logano), op dat moment leider in de wedstrijd en kanshebber in "The Chase" met opzet van de baan gereden werd. De No 20 reed op negen ronden achterstand en beroofde de No 22 van zijn kansen om de wedstrijd te voltooien. Ook hebben wij in onze beslissing het veiligheidsaspect meegenomen. Voor deze acties is binnen NASCAR geen plaats."

Danica Patrick werd voor een soortgelijk incident op Martinsville afgelopen zondag met 50.000U$ boete bestraft. Tevens moet zij 25 kampioenschapspunten inleveren en krijgtzij tot 31 december 2015 eveneens een voorwaardelijke schorsing.

Danica
50.000 U$ boete voor Danica. Waarschijnlijk de hoogste boete ooit voor Women in Motorsport ...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet