GT

GT: SRO en Pirelli World Challenge breiden samenwerking uit

phoca thumb l d1503cota09880

SRO Motorsports Group en WC Vision hebben op de SEMA-autobeurs in Las Vegas de eerste langeafstandsrace voor GT3 auto's in Amerika aangekondigd. In het eerste weekeinde van maart zal op het Circuit of The Americas een zesuursrace worden verreden. De race is de tweede van vier races die onderdeel zijn van de in september door SRO aangekondigde Intercontinental GT Challenge. In Las Vegas werd ook de kalender van de Pirelli World Challenge voor 2016 bevestigd.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

In eerste instantie zou de eerder dit jaar aangekondigde samenwerking tussen SRO Motorsports Group en WC Vision het afgelopen weekeinde in Azerbeidzjan van start gaan, maar de Baku World Challenge werd geannuleerd. Vandaag werd dan eindelijk bevestigd dat SRO en WC Vision op allerlei gebieden samen gaan werken.

Komend seizoen zal de Pirelli World Challenge onder andere de SRO Balance of Performance gebruiken en de nieuwe CEO van WC Vision, Greg Gill, kijkt dan ook uit naar het nieuwe seizoen. "Wij geloven dat bij de seizoensopener op het Circuit of The Americas er een GT3 veld staat dat een van de grootste in de geschiedenis is van de sportscar racerij. De fans kunnen uitkijken naar een mix van PWC en SRO GT teams en coureurs. Het is een geweldige manier om het seizoen 2016 af te trappen," aldus Gill. Ratel gaf aan 2016 te zien als het begin van een nog nauwere samenwerking.

Naast de bevestiging van de zesuursrace in Texas, maakte WC Vision ook de definitieve kalender voor het komende seizoen bekend op de SEMA-autobeurs en werden ook de data van de drie Pirelli World Challenge Sprint-X evenementen bevestigd. Deze races zullen 60 minuten duren en hebben allemaal een verplichte rijders- en bandenwissel.

Andere wijzigingen die in Las Vegas door WC Vision werden bevestigd waren de toelating van GT4-auto's zoals de KTM X-Bow en rollende starts voor alle GT3 races.

Kalender Pirelli World Challenge 2016
Maart 3-6 — Circuit of the Americas
Maart 11-13 — Grand Prix of St. Petersburg
April 15-17 — Grand Prix of Long Beach
April 22-24 — Barber Motorsport Park
Mei 19-22 — Canadian Tire Motorsports Park (Sprint-X)
Mei 27-28 — Lime Rock Park
Juni 23-26 — Road America
Juli 29-30 — Mid-Ohio Sports Car Course
Augustus 26-28 — Utah Motorsports Campus (Sprint-X)
September 16-18 — Sonoma Raceway
Oktober 7-9 — Mazda Raceway Laguna Seca (Sprint-X)


Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet