Diversen

BTCC: Andrew Jordan met Motorbase Ford in 2016, silly season begint

01-display

Andrew Jordan komt in 2016 uit voor het Motorbase team, zo heeft de BTCC-kampioen van 2013 bekend gemaakt. Daarmee veruilt de Brit zijn Triple 8 MG voor de een Ford Focus uit de stal van Dave Bartrum dat het eerste deel van afgelopen seizoen miste maar daarna met Mat Jackson wist te domineren.

Tekst: Nelson Valkenburg
Foto's: Motorbase

Dit jaar was het eerste seizoen sinds 2009 dat Jordan geen wedstrijd wist te winnen. Wel werd de 26-jarige zoon van BTCC racewinnaar Mike Jordan vijfde in het eindklassement maar dat resultaat bleek niet genoeg om bij Triple 8 te willen blijven: "Ik wil naar het circuit afreizen in de wetenschap dat ik echt meedoe om de overwinningen, dat heb ik in 2015 niet gehad", legt Jordan uit. "De Motorbase Ford Focus is met vier overwinningen en acht podiumplaatsen uit vijftien races een echt competitieve auto gebleken en ik kan niet wachten om mijn debuut bij het team te maken."

Teambaas Dave Bartrum kan zijn geluk niet op: "Andy is een topcoureur en ik ben 'over-the-moon' dat we hem hebben kunnen tekenen. Langzaam maar zeker ontstaat er op deze manier een team dat echt kan gaan vechten om de titel!" Verwacht wordt dat Mat Jackson, de coureur die verantwoordelijk was voor de successen in 2015 bij het team blijft waardoor Motorbase over een bijzonder sterke line-up beschikt.

Het nieuws dat Jordan de overstap naar Motorbase maakt is de officiele kick-off van het BTCC silly-season. Een aantal nieuwe teams, auto's en coureurs zijn inmiddels bekend gemaakt maar Jordan is de eerste topcoureur die van team wisselt, maar waarschijnlijk niet de laatste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet