Diversen

Formule Ford: Britten van de partij bij Marcel Albers Memorial Trophy

CY7H7331

De derde editie van de Marcel Albers Memorial Trophy lijkt nu al een groter evenement te worden dan de voorgaande met het nieuws dat het officiële Britse Formule Ford 1600 kampioenschap een ronde van het kampioenschap zal rijden tijdens het "Lente Formula Ford Festival" op Zandvoort.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Chris Schotanus, Rachel Bourne

Het BRSCC Avon Tyres National FF1600 kampioenschap bestaat uit twee velden, een voor moderne machines en een kampioenschap voor pre-90 auto's en beide kampioenschappen zullen de oversteek maken om op 14 en 15 mei 2016 mee te strijden om de Marcel Albers Memorial Trophy. Een deal waar al lang over gesproken werd: "Eigenlijk zijn we al bijna een half jaar bezig om dit voor elkaar te krijgen", vertelt Nelson Valkenburg. "Het succes van de tweede editie, waarbij we bijna 30 auto's aan de start hadden en spectaculaire races zagen, gaf de onderhandelingen een extra zetje. Ik ben bijzonder blij dat het nu gelukt is want dit betekent een mooie toestroom van nieuwe inschrijvingen want gemiddeld genomen komen er tijdens de National Championship-races zo'n 40 auto's uit. We zullen ze niet allemaal krijgen maar we moeten absoluut naar twee startvelden", legt Valkenburg uit.

Nieuw Format
Het circuit van Zandvoort mag maximaal 37 formuleauto's tegelijk laten racen waardoor er voor de 2016 editie gekozen is voor een heat-systeem vergelijkbaar aan het Formula Ford Festival. "Er worden twee heats gecreëerd die ieders twee keer rijden. Een startgrid voor de moderne auto's, een voor de wat oudere machines." Door de nieuwe opzet kunnen de kampioenschappen blijven racen voor hun eigen puntenklassement.

CY7H7484

"De beste 37 auto's uit de twee heats strijden vervolgens om de Marcel Albers Memorial Trophy in een grote finale wat een absoluut spektakel wordt", aldus Valkenburg die afgelopen weekend op Brands Hatch tijdens het Formula Ford Festival een grote interesse in de Marcel Albers Memorial Trophy opmerkte: "Het is duidelijk dat de Engelse coureurs die er dit jaar bij waren goede verhalen hebben verteld. Wat dat betreft zijn Richard Tarling en Conor Murphy goede ambassadeurs voor ons geweest."

Eerste inschrijving binnen
Diezelfde Conor Murphy is de eerste coureur die officieel zich heeft ingeschreven voor de derde editie van het evenement dat ter ere van Marcel Albers gehouden wordt. De karakteristieke Van Diemen RF83 werd op Brands Hatch derde in de Pre-90 finale en was op Zandvoort eerder dit jaar ook al betrokken bij de mooiste gevechten van de race.

"We hebben het zo ontzettend naar ons zin gehad dit seizoen, dus we dachten waarom wachten om in te schrijven? Wij zijn er gewoon weer bij!", aldus de jongste telg van de bekende Murphy-race familie.

Hij zal zeker niet alleen zijn als hij de oversteek maakt vanuit Engeland om tijdens de Pinksterraces te gaan strijden om de Marcel Albers Memorial Trophy.

 P8J8815

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet