DTM

DTM: Schumi wel of niet in de DTM?

Je zou het vanwege alle A1-perikelen bijna vergeten, maar er zijn ook nog andere takken van autosport. Zoals bijvoorbeeld de DTM, vanmorgen onderwerp van speculatie in twee Duitse dagbladen.

Tekst: René de Boer

De "Berliner Kurier" maakt onder de kop "Schumi zu Alfa Romeo" vanmorgen gewag van het feit dat Claudio Berro, hoofd autosport bij Alfa Romeo (waaronder tegenwoordig ook Maserati valt), afgelopen weekend aanwezig was bij de achtste DTM-race van het seizoen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. En meldt dat er bij Alfa "wordt nagedacht over een terugkeer in de serie" waarin het Italiaanse merk van 1993 tot en met 1996 actief was. Coureur? Natuurlijk Michael Schumacher, wie anders? Als klap op de vuurpijl beeldt de krant een tweeliter Alfa 156 af, die in 2002 door Nicola Larini in het toenmalige EK Toerwagens bestuurd werd, met als bijschrift "met deze auto werd Nicola Larini in 1993 DTM-kampioen"... Ja, ja.

Een heel ander bericht staat in de "tz" uit München, die op gezag van columnist Hans-Joachim Stuck onder de kop "Schumi nicht in die DTM" meldt dat "Schumacher nooit meer in een andere raceklasse zal uitkomen". Dat zou Schumacher vorig jaar tijdens een vlucht eens tegen Stuck gezegd hebben, met als reden dat "iedereen van mij overal overwinningen verwacht, maar dat is onmogelijk".

Vast staat wel dat Claudio Berro ook de finalerace van de DTM op 29 oktober op Hockenheim wil bezoeken. Daarvoor zijn inmiddels al 52.000 kaarten verkocht, een absoluut record.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet