V8 Supercars

V8 Supercars: James Courtney viert comeback met schitterende zege in Gold Coast 600. Holden Racing Team wint Pirtek Endurance Cup

Pole
Eindelijk weer eens een pole voor McLaughlin.

Teleurstelling bij GRM Polestar Cyan Racing
De GRM PolestarCyan Racing Volvo S60 van McLauglin/Premat pakte voor de tweede wedstrijd op Surfer's Paradise de pole maar Premat moest al in de eerste ronde zijn koppositie aan de Triple Eight Red Bull Team Holden van Richards prijsgeven. Beide frontrunners werden eigenlijk slachtoffer van de brandstofstrategie en neutralisatie. Zij vielen naar de vierde en zesde plek terug.

Volvo Pitstop
Pitstop op het verkeerde moment voor Volvo.....

GRM Volvo-coureur Scott McLaughlin: "Ik ben enorm teleurgesteld dat onze strategie voor een podium onvoldoende bleek te zijn. In de wedstrijd beschikten wij over een snelle auto die op beide bandencompounds hetzelfde aanvoelde en hier hebben wij het gehele seizoen naar gezocht."Alexandre Premat: "De safetycar heeft ons wedstrijd verwoest. Wij bespaarden geen brandstof maar gingen gewoon voor een podium en een nieuwe surfplank. Nu moeten wij zien te achterhalen wat er mis ging want dit mag volgend jaar gewoon niet meer gebeuren."

2015 Nissan Surfplank
Surfplank voor Rick Kelly en David Russell.

Nissan Motorsport tevreden
Een combinatie van zuinigheid en snelheid leverde de Nissan Altima van de combinatie Rick Kelly/David Russell een uitstekende tweede plaatst op. Voor Rick Kelly betekende het zijn derde podium dit seizoen en voor David Russell zijn allereerste V8 Supercarpodium. In de Porsche Carrera Cupwedstrijden eindigde Russell overigens ook als tweede.

2015 Buncombe
Jonathan Buncombe stelde teleur.

Rick Kelly: "Voor ons werd het een opwindende wedstrijd. Wij kwamen eigenlijk niet erg goed weg. In tegenstelling tot gisteren betekende dit voor ons wel een open strategie. Dit betekende dat wij iedereen moesten volgen en de kaarten vielen niet onze kant uit. Dave deed het uitstekend voor ons. Bij de eerste neutralisatie deden wij een splash/dash en dit hielp onze strategie. Toen ik in de auto stapte hadden wij een goede uitgangspositie en toen de safetycar kwam had ik de mammoet taak om tot aan de finish zoveel mogelijk brandstof te sparen. Dit was erg spannend. Ik hou van een goed project in de auto. Terwijl wij brandstof bespaarden reden we nog snelle rondetijden. Het is voor ons zwaar geweest. Bij de andere races had ik graag betere resultaten gezien. Maar het is erg bijzonder om hier als tweede te eindigen. Wij gaan met een lachend gezicht naar de volgende wedstrijd."

2015 Ingall Waters
Back to the past is een betere slogan voor PRA.........

Winterbottom levert flink in
Mark Winterbottom, de gedoodverfde titelkandidaat, leverde tijdens de Gold Coast 600 flink in. Het verschil met de Triple 8 Holden van Craig Lowndes bedraagt nog maar 258 punten. Gebrek aan topsnelheid en een safetycar leverde niet meer dan een elfde plek in de tweede wedstrijd op.Mark Winterbottom: "Zonder twijfel teleurstellend. Vandaag was het hard omdat we gisteren gewoon teveel misten.Aan het begin van de dag beschikten wij gewoon over veel te weinig data. Een doorsnee weekend waarbij je gewoon achter de feiten aanloopt. Wij moeten nu terugslaan. Het andere team(Triple Eight) heeft nu gewoon momentum en wij zijn stil blijven staan. Op de baan hebben wij geen fouten gemaakt. Ik ben trots op de wijze waarop Steve en ik geracet hebben maar er moeten in het team duidelijk verbeteringen aangebracht worden. Het team mag niet uit dezelfde fouten van het verleden vallen....."

2015 Tander
Surfer's Paradise blijft mooi.

Uitslag
1 Holden Racing Team J.Courtney/J.Perkins Holden Commodore VF 102 ronden 02:14:20.4257
2 Nissan Motorsport R.Kelly/D.Russell Nissan Altima 102 ronden  02:14:22.4187
3 Holden Racing Team G.Tander/W.Luff Holden Commodore VF 102 ronden  02:14:26.1032
4 Red Bull Racing Australia C.Lowndes/S.Richards Holden Commodore VF 102 ronden 02:14:31.6848
5 Team Darrell Lea STIX S.Van Gisbergen/J.Webb Holden Commodore VF 102 ronden 02:14:34.9491
6 Wilson Security Racing GRM S.McLaughlin/A.Premat Volvo S60 102 ronden 02:14:35.5685
7 Red Bull Racing Australia J.Whincup/P.Dumbrell Holden Commodore VF 102 ronden 02:14:36.0590
8 Nissan Motorsport J.Moffat/T.Douglas Nissan Altima 102 ronden 02:14:36.2947
9 The Bottle-O Racing Team D.Reynolds/D.Canto Ford Falcon FG/X 102 ronden 02:14:39.1019
10 Nissan Motorsport M.Caruso/D.Fiore Nissan Altima 102 ronden 02:14:41.86

Eindstand Pirtek Endurance Cup
1. Garth Tander/Warren Luff (HRT) - 747 punten
2. Shane van Gisbergen/Jonathon Webb (Darrell Lea STIX) - 699
3. Mark Winterbottom/Steve Owen (Pepsi Max Crew) - 684
4. Craig Lowndes/Steve Richards (Red Bull Racing Australia) - 681
5. David Reynolds/Dean Canto (Bottle-O Racing) - 648
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet