V8 Supercars

V8 Supercars: Prodrive Racing Australia viert “Back tot he Future” op unieke wijze in Gold Coast 600

Vandaag 21 oktober is het exact 30 jaar geleden dat de film "Back tot he Future" gelanceerd werd. Acteur Michael J. Fox speelde de rol van Marty McFly in de film. Teamsponsor Pepsi zorgt a.s. weekend tijdens de Gold Coast 600 in Surfer's Paradise voor wel een erg passend eerbetoon aan de film en de iconische DeLorean tijdmachine.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PRA

2015 Pepsi tijdmachine
De  No 6 Ford FG X rijdt dit weekend op Surfer's Paradise met vleugeldeuren.


Prodrive Racing Australia viert "Back tot he Future" op unieke wijze in Gold Coast 600
Speciaal voor dit weekend is de No 6 Ford Falcon, die normaliter door Chaz Mostert bemand wordt, gespoten in de unieke aluminium look van de tijdmachine die in de film te zien was. Tevens een eerbetoon aan Pepsi Perfect, het sodadrankje dat Marty McFly in de tweede film bestelt. Invaller Russell Ingall en Cameron Waters beschikken net zoals in de film over vleugeldeuren, tijdmachine, gewichten en een Mr. Fusion zoals die in de film voorkomt.

Het unieke autoconversie project is de eerste van zijn soort in de V8 Supercars en gaat over de gehele wereld zeker de aandacht trekken van de race- en filmliefhebbers. Teambaas Tim Edwards: "Zonder twijfel één van de beste acties die ik in de laatste 30 jaar ooit in de autosport gezien heb. Elke afdeling binnen het team heeft zijn steentje bijgedragen. Het ziet er gewoon fantastisch uit.Jammer dat Chaz Mostert er niet bij kan zijn om hem te besturen, maar vanaf zijn ziekbed zal hij het zeker waarderen. Mostert is inmiddels herstellende van zijn zware kwalificatiecrash op Bathurst twee weken geleden.

2015 Tijdmachine
De huidige Ford FG X wordt dus eigenlijk een kopie van een DeLorean.

De bestaande deuren van de FG X werden in een vleugelvariant omgezet. Ben Cockerill, chef werkplaats bij Prodrive, verklaarde dat de modificaties aan de auto een unieke uitdaging vol fun waren.

"Wij waren erg verrast om onze Ford V8 Supercar in een DeLorean tijdmachine te veranderen, maar toen we onze plannen uitgewerkt hadden wisten wij wat we nodig hadden om dit te bereiken. Voor iedereen die bij de voorbereiding van de auto betrokken was werd dit pure passie!Het was al een grote uitdaging om de deuren te veranderen. Ik hoop dat de race-en filmfans dit zullen waarderen. Het moeilijkste was om zo weinig mogelijk aan de auto te veranderen."

2015  Ingall Waters
Russell Ingall en Cameron Waters zullen de tijdmachine bemannen. Ingall verhuist van als vervanger bij Toll HRT naar aartsrivaal PRA..... eveneens als vervanger.

In een kort promotiefilmpje van het team speelt Mark Winterbottom, de leider in het kampioenschap een kleine hoofdrol.Mark Winterbottom: "Iedereen van mijn leeftijd wilde in die tijd doen wat Marty and "The Doc" deden en die DeLorean was natuurlijk ontzettend "cool". Dankzij Pepsi en Pepsi Max kunnen we een beetje van onze jeugd laten herleven."

Hoewel ik geen acteur ben heb ik van het promotiefilmpje genoten, zeker omdat teambaas Tim Edwards Doc Brown speelt."A.s. weekend wordt de No 6 Pepsi Perfect PRA Ford in Surfer's Paradise bemand door veteraan Russell Ingall en coming man Cameron Waters.

DeLorean 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet