DNRT

DNRT: Hans Wellink wint in Westfield Cup, Willem Vriend Kampioen

480 huldiging westfields

Het zevende evenement van de ANAC Carwash Westfieldcup op Circuit Park Zandvoort is een overwinning geworden voor Hans Wellink. RAEK Racing coureur Jarno Iprenburg werd tweede voor Jan Frensch.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotogrfie: PR

Regen, dat was de basis in Zandvoort met alle sessies op een natte baan. In de vrije training was er nog sprake van een opdrogende lijn. Hierdoor zette Rainer von Klier bij het vallen van de vlag de snelste ronde neer. Kampioenschapleider Willem Vriend en Lex Peters maakten het MB Motorsportsucces compleet met plaatsen 2 en 3, allen binnen vijfhonderdste van een seconde.

Lichte regen zorgde er in de tijdtraining voor dat iedereen behoedzamer moest rijden. Ook een gele vlag situatie veroorzaakt door Lex Peters' excursie in de grindbak van de Tarzanbocht zorgde voor langzamere tijden. Poleposition was er voor Vriend, voor Daniël Sandifort en Hans Wellink.

Van lichte regen was geen sprake meer bij de start van de eerste race. Vriend was als snelste weg maar hij had Wellink op zijn hielen. Een zeldzaam foutje van Vriend wierp hem ver terug. Ondanks constante druk van Jarno Iprenburg reed Wellink soeverein naar de overwinning.

De start van de tweede race liet lang op zich wachten en leidde slechts tot een anti-climax in deze seizoensfinale. Door ernstige olielekkage in de voorafgaande Porscherace werden alle resterende races van de dag afgelast. De verontreiniging van het circuit was dermate sterk dat het voor het einde van het daglicht niet opgeruimd zou kunnen zijn.

Hierdoor werd de uitslag van race één automatisch de uitslag van het evenement met Hans Wellink als winnaar voor Jarno Iprenburg en Jan Frensch. Daniël Sandifort en Rainer von Klier maakten de top vijf vol.

Na het verrekenen van de schapresultaten is het Willem Vriend die de 2015 kampioen van de Westfield Cup is geworden. Jarno Iprenburg bracht grote tegenstand, maar reed niet het hele seizoen en greep toch de tweede plaats. De equipe Hayley Lazell/Hans Wellink pakte de derde plek.

Het laatste evenement op de kalender van de Westfield Cup is op 6 november, het eindejaarsfeest bij ANAC Karting in Nijmegen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet