Supercar Challenge

Formido Finaleraces Assen. Wie wordt de Supercar Challange kampioen 2015?

hoofdfoto

De ontknoping van 2015 voor alle divisies van de 'Supercar Challenge powered by Pirelli' zal plaatsvinden op 16, 17 en 18 oktober op het Drentse TT circuit Assen. Het wordt het laatste raceweekend van 2015 van het mooiste GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux. Een ongekende finale, want behalve in de Supersport-divisie moeten alle kampioenschappen nog worden ingevuld. In totaal verschijnen er drie verschillende startvelden in de baan, één voor exotische GT's, één voor toerwagens en één voor lichtgewicht prototypes, onder de naam IDIS Superlight Challenge. Het wordt een spannend weekend!

Tekst en foto's: Supercar Challenge

edfo-4777


SuperGT
In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge was in de eerste races van dit seizoen de spanning om te snijden en leek de kampioen van 2014 – Roger Grouwels met de zwarte Viper – opnieuw voor de hoogste eer te strijden. De klasse heeft echter veel kanshebbers op de overwinning en halverwege het seizoen bleek de Belgische combinatie Jeffrey van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck met hun spectaculaire Corvette aan de leiding te gaan. Sinds het laatste race weekend in Spa zijn de rollen weer omgekeerd en staat de zwarte Viper toch weer bovenaan in het klassement met 245 punten. Hun voorsprong bedraagt slechts dertien punten, wie van de twee kemphanen gaat het kampioenschap naar zich toe trekken?

gamma racing days 3 van 8

Achter de Viper en de Corvette zien we voor de Formido Finaleraces nog een aantal interessante SuperGT 's. Het oog valt direct op de McLaren GT3 van Kox Racing Team, waarmee internationale GT-topper Peter Kox en Niko Pronk aan de start verschijnen. We zagen dit Nederlandse duo vorig jaar ook al in Brands Hatch in de Supercar Challenge deelnemen en afgelopen weekend behaalde Peter Kox nog een fraaie overwinning bij de 12 uurs race van Brno. Na zijn kampioenschap in 2013 met vader en zoon Geddie was de McLaren niet vaak meer aan het werk te zien in Nederland!

timg 0237

In de SuperGT-divisie zien we Henk Thuis met de spectaculaire Radical RXC 2.7 V8 en Cor Euser met de multicoloured Marcos. Een oude bekende staat ook weer ingeschreven: de gele Vicora van Barry Maessen. Twee Moslers MT900 zijn er voor Berry van Elk en het Spaanse duo Javier Morcillo en Manuel Cintrano. Van Elk heeft 136 punten verzameld en zal er in Assen alles aan doen om hogerop te komen. Aan elkaar gewaagd zijn ook de twee voor hem geklasseerde Volvo's S60 V8 Silhouette van Henry Zumbrink (191 pt) en Max Koebolt (138 pt). De laatste twee vechten niet meer om het kampioenschap en kunnen dus spontaan met elkaar de strijd aangaan!

euro race-spa-1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet