Diversen

Div: Montoya op Talladega

"F1-deserteur" Juan Pablo Montoya testte gisteren met een ARCA-stockcar op de Amerikaanse Talladegasuperspeedway voor het team van Chip Ganassi.

tekst Willem J. Staat

 Montoya NASCAR
Opvallend:Juan Pablo Montoya en Ron Dennis ten tijde van de Amerikaanse GP 2006 met het Daimler Chrysler Management. Nauwelijks enkele dagen wisselde de Columbiaan van raceklasse, maar bleef bij het Daimler Chrysler concern. Steekt er gezien de entree van Toyota in NASCAR 2007 toch meer achter? Foto: Daimler Chrysler.

Eerste Stockcarkilometers voor Juan Pablo Montoya
Ex- Formule 1 coureur heeft gisteren in een ARCA Stockcar voor het team van Chip Ganassi op de Talladega Superspeedway getest. ARCA is een soort opstapklasse naar de Nextel Nascar Cup. De ARCA-wedstrijd wordt op 6 oktober a.s. verreden. Teameigenaar Chip Ganassi verklaarde dat hij de ex Formule l-coureur nog zoveel mogelijk kilometers wil laten maken. Of dat nu een ARCA, Busch of NASCAR-auto is, staat nog niet vast. Wil Montoya zich volgend jaar voor de prestigueze Daytona 500 kwalificeren dan moet hij over oval-ervaring beschikken anders wordt hij niet toegelaten. Teameigenaar Chip Ganassi kon nog niet bevestigen wanneer Montoya definitief zijn debuut maakt.Montoya waarschuwde de media alvast omtrent zijn prestaties. "Jullie denken allemaal dat ik mijn eerste race ga winnen, vergeet het maar. Ik heb een langdurig contract met Chip Ganassi en ik zet mij er 100% voor in" Teameigenaar Chip Ganassi: "Dit gaat lukken."

Montoya na zijn eerste kennismaking met de supersnelle Tri-oval van Talladega: "Mijn eerste gedachte "Oh God" Ik kwam uit de pits en nam Turn 3 en 4 volgas. Dat voelde lekker snel aan. Maar die auto was wel iets minder stabiel dan ik normaal gewend ben." Montoya over de overstap van het mondaine F-1 wereldje naar het provinciale Amerikaanse NASCAR: "Het heeft één voordeel, in Chicago kan ik tenminste anoniem een hamburgertje eten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet