V8 Supercars

V8 Supercars: Scott Pye na Bathurstcrash in ziekenhuis opgenomen. De diverse commentarenStart Volvo
Bij Volvo verliepen de zaken heel wat beter.

Tevreden gezichten bij Volvo
Ondanks een vijfde plek zeer tevreden gezichten bij Volvo. Voor het eerst sinds 1998 komt het merk op Bathurst weer in de uitslagen voor. Scott McLaughlin: "Dit was wel de langste wedstrijdstint in mijn leven. Mentaal werd er zowel in de regen als op het droge nogal wat van je verlangd. Wij hadden onze auto op regen gezet. En toen het begon te regenen was het een staaljager. Helaas niet op het droge. Vijfde is een mooi resultaat. Zeker mijn beste op Bathurst en in de toekomst kunnen we nog meer verwachten.

Alexandre Premat: "Over het resultaat van de wedstrijd ben ik tevreden. Wij wilden het podium op maar finishten er enkele honderden meters vandaan. Scotty en het team hebben goed werk verricht. Nu kijken we uit naar de Gold Coast 600 want ik wil zeker een surfplank.''

2015 Starwars Pitcrew
De Starwarspitcrew van het Holden fabrieksteam.

De tweede Volvo van David Wall verloor in de beginfase olie waarop de PRA Falcon van Renee Gracie de muur inging. Zij wist zich echter zelf te bevrijden en na een lange reparatie ging de PRA Ford Falcon FG Wildcard inschrijving weer de baan op. Ondanks 37 ronden achterstand reed Simona de Silvestro werkelijk het hart uit haar ziel en wist de auto nog zelfs geklasseerd over de finish te krijgen. De vrouwen hadden in ieder geval hun doel bereikt. In 1975 eindigde de Française Marie Claude Beaumont als zesde en in 1981 herhaalde Christine Gibson dit resultaat.

Tander
De Holdens bleken duidelijk het sterkst. Mooi resultaat van Garth Tander/Warren Luff.

De regen speelde Tekno Autosports parten omdat Jonathon Webb één ronde te vroeg naar binnenging. De Tekno Autosports Holden Commodore verloor maar liefst 20 seconden en met veel kunst-en vliegwerk wist SVG nog de aansluiting bij de Top 10 te vinden maar meer dan een achtste plek zat er voor dit jaar niet in. Voor SVG het laatste optreden bij Tekno Autosports op Mount Panorama. Volgend seizoen gaat hij voor het team van Triple Eight uitkomen.

2015 Nissan
Top 10 resultaat voor Nissan.10e plek voor James Moffat/Taz Douglas  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet