V8 Supercars

V8 Supercars: Crowdfunding voor Bathurst polesitter David Reynolds

De opmerking dat Simona de Silvestro en Renee Gracie in een pussywagon rondreden is Bathurst polesitter David Reynolds gisteren zwaar opgebroken. Hoewel Reynolds later zijn excuses aanbood kreeg hij als rijder één van de grootste boetes ooit! Via de website GoFundMe hebben de fans een inzamelingsactie voor de polesitter opgezet.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PRA/GRM Volvo

V8SCReynolds Pole
5000 Aus $ is niet voldoende. Polesitter Reynolds mag er nog 20.000 afrekenen bij de V8 Supercar-organisatie.

Crowdfunding voor Bathurst polesitter David Reynolds.
De opmerking dat Simona de Silvestro en Renee Gracie in een pussywagon rondreden werd door de V8 Supercarorganisatie als discriminerend voor de beide vrouwen ervaren. Bathurst polesitter David Reynolds heeft de twijfelachtige eer om vanwege deze seksistische opmerking om als rijder de grootste boete ooit gekregen te hebben. Hoewel Reynolds later nog wel zijn excuses aanbood blijft de boete openstaan.

Reynolds heeft in ieder geval de steun van de fans verworven want via de website GoFundMe werd er binnen 24 Uur al 2000 Aus $ binnengehaald. Zelfs van de vrouwen kreeg Reynolds de nodig steun. "Blijf je zelf en blijf grappen maken" schreef ene Tara Ferguson.

"Ze kunnen zijn data delen maar niet zijn humor" "Ik ben een Holden fan maar die boete is b...st.." Het zijn maar enkele van de vele steunbetuigingen die de controversiële polesitter in ontvangst mocht nemen.

Chaz Mostert succesvol geopereerd
Chaz Mostert werd vanmorgen succesvol geopereerd. Ook is bekend dat Mostert door de zon verblind werd en heeft toegegeven dat hijzelf in de fout ging.

Bij PRA houdt men zich dit weekend al bezig met een tijdelijke opvolger voor de resterende races. Simona de Silvestro was zelfs in de "picture" maar moet vanwege verplichtingen met het FIA Formule E kampioenschap afzeggen. Andere kandidaten zijn Cameron Waters uit de Dunlopseries, waarmee Mostert de Falcon op Bathurst deelde, en Steven Johnson die bevestigde met het team al contact te hebben gehad.

Respect voor de marshalls
Barry Cox, de 68-jarige marshall, die er na de crash van Mostert het ergst aan toe was kon zich van de crash weinig herinneren. Sinds 2004 is Barry op Bathurst als marshall actief. "Ik maakte mij meer zorgen om Chaz en mijn collega's dan mijzelf." Barry en zijn collega marshalls stonden vandaag gewoon weer op hun post. Wat een helden!!!

vpr 2015bathurst 24
Gaan McLaughlin en Premat voor sensatie zorgen?

Volvo op de eerste startrij
Voor het eerst vinden we een Volvo S60 op de eerste startrij. Net voor aanvang van de kwalificatie begon het te regenen. Scott McLaughlin: " Dit was de meest harde en meest beangstigende ronde uit mijn leven. Je wist niet waar je moest remmen en waar het glad was. Speciaal op het nieuwe asfalt. Wij hebben er enorm goed gevoel over. Misschien wordt dit een goedmaker voor de problemen die wij vorig jaar ondervonden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet