GT

GT: Maximilian Buhk snelste coureur in vrije trainingen op Zandvoort

VSA BSS ZAN15 GR8R0415

Maxi Buhk was vandaag de snelste coureur na de eerste twee vrije trainingen van de Blancpain Sprint Series op Circuit Park Zandvoort. De Bentley-coureur liet al in de derde ronde van de eerste training de snelste tijd noteren en bleef daarmee als enige coureur uit de greep van de Audi-rijders. Kampioenschapsleider Robin Frijns en teamgenoot Christopher Mies eindigden de dag als derde. 

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Vision Sport Agency

Bentley Team HTP-coureur Buhk moet op Zandvoort een achterstand van acht punten goedmaken op Frijns en begon de dag goed. Buhk, die vorig jaar door een schorsing kansloos was voor de titel in de Blancpain Sprint Series, reed in de eerste training naar een tijd van 1:38.084 en was daarmee 0,806s sneller dan Frijns in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra van Robin Frijns en Christopher Mies. Frederic Vervisch en Nicki Thiim eindigden de eerste sessie als derde, op een seconde van Buhk.

VSA BSS ZAN15 GR8R0267
Een ander chassis voor Robin Frijns na de zware crash op Misano

In de tweede sessie op vrijdagmiddag kwamen Buhk en Abril er niet meer aan te pas. Nicki Thiim was het snelste met een tijd van 1:38.205, op 0,320s was het wederom Robin Frijns als tweede. Markus Winkelhock en Filip Salaquarda zorgden voor een volledige Audi top vier en het was aan de snelle tijd van Indy Dontje met de GT Russian Team Mercedes SLS GT3 AMG te danken dat het geen volledige top zes voor Audi werd.

VSA BSS ZAN15 GR8R9901 Jeroen Bleekemolen zal ongetwijfeld niet blij zijn geweest met de rondetijden

Norbert Siedler, die op Misano samen met Marco Seefried twee keer wist te winnen, kwam in de Ferrari 458 Italia GT3 die hij dit weekeinde deelt met Jeroen Bleekemolen niet verder dan de zesde plaats in de eerste training en de 14e plaats in de afsluiteinde training. Jules Szymkowiak en Max van Splunteren zetten de 13e tijd na twee sessies op de klokken. Nick Catsburg en Albert von Thurn und Taxis, die tijdens de ADAC GT Masters race op Zandvoort nog succesvol waren met de Lamborghini Gallardo R-EX, waren na twee sessies 15e.

VSA BSS ZAN15 GR8R0307
Ook Jules Szymkowiak en Max van Splunteren hebben een nieuwe auto

De tweede vrije training werd overigens twee keer stilgelegd om de GT Russian Team Mercedes van Roman Mavlanov en Marko Asmer uit de grindbak te slepen. De tweede rode vlag betekende ook direct het einde van de sessie.

De kwalificatie voor de eerste race van het weekeinde zal om 10.15 uur van start gaan. De Qualifying Race begint om 14.15 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet