GT

GT: Mies naast Frijns op Zandvoort, Thiim completeert veld

VSA BSS MIS15 GR8R7224

Robin Frijns rijdt dit weekeinde op Zandvoort samen met Christopher Mies in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra. De Duitser vervangt in de Audi met startnummer 1 de Belg Laurens Vanthoor, die op Misano een gebroken been en heup opliep. Mies reed dit seizoen samen met Enzo Ide, die dit weekeinde wegens andere verplichtingen afwezig is.
 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Vision Sport Agency

Audi-fabriekscoureur Mies moet Frijns op Zandvoort aan de titel in de Blancpain Sprint Series gaan helpen. De Maastrichtenaar gaat met acht punten voorsprong op Bentley Team HTP duo Maximilian Buhk en Vincent Abril het weekeinde in.

Dat Mies en Frijns op Zandvoort samen in een auto rijden betekent niet dat WRT een auto minder in zal zetten. De Belg Frederic Vervisch en de Deen Nicki Thiim zullen dit weekeinde achter het stuur van de Audi met nummer 2 kruipen.

VSA BSS MIS15 GR8R9734

Vervisch reed eerder dit seizoen in de Blancpain Endurance Series voor het Tsjechische ISR. Het team van Igor Salaquarda komt in Zandvoort ook met twee auto's aan de start. Michael Markussen vervangt op Zandvoort zijn landgenoot Thomas Fjordbach in de ISR Audi met nummer 74.  

De Oostenrijker Norbert Siedler maakt na de dubbele overwinning op Misano afgelopen weekeinde ook nog een kleine kans op de titel. Siedler deelt dit weekeinde zijn Rinaldi Racing Ferrari 458 Italia GT3 met Jeroen Bleekemolen.

VSA BSS MIS15 GR8R9711

Bij GT Russian Team zal Indy Dontje in de Mercedes SLS AMG GT3 te zien zijn naast Alexey Karachev. Het aantal Nederlandse coureurs komt daarmee op zes.

Om half twee morgenmiddag gaan de 16 deelnemende auto's voor het eerst de baan op voor de eerste vrije training, gevolgd door een tweede vrije training om half vijf.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet