Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford smaakmaker van Trophy of the Dunes (lang)



Bekerfabriek Florie
In tegenstelling tot Nick Catsburg mag Michel Florie zich nog nét geen Nederlands kampioen noemen. De Benelux-titel staat na de Trophy of the Dunes wel op zijn naam, maar Florie kwam nog één puntje tekort voor de titel.

 7193_verkeer
Florie kwam in de beginfase in druk racend verkeer terecht.

Flories opmars kende deze race dus wat opstartproblemen door de kleine chaos in de openingsfase, maar toen hij eenmaal los was, was hij weer ongenaakbaar. Eén voor één hengelde de Amsterdammer zijn concurrenten binnen en uiteindelijk kwamen zelfs de koplopers in beeld. Romano de Ruit werd in het Scheivlak gepasseerd, een tricky actie maar het liep goed af, en een ronde later liet ook Catsburg Florie voorbij.
“Het was inderdaad wel een gewaagde actie, maar Romano keek ook goed, dus was er eigenlijk niets aan de hand. Maar ik werd gek van mijn auto, want die was behoorlijk beschadigd in de mêlee van de openingsfase. Dat ik uiteindelijk net geen kampioen ben… het zij zo. Dan had ik op het podium moeten eindigen en had ik weer een beker gewonnen. Als je al mijn bekers zo eens bekijkt en je gaat nadenken wat ze per stuk hebben gekost had ik misschien beter een bekerfabriek kunnen beginnen.”
Achter Florie eindigde het Geva-duo Catsburg De Ruit, voor hun teamgenoot Auke Genemans. Kort daar achter eindigde Liroy Stuart, die zijn woorden van de ochtend (derde worden) niet waar had weten te maken. Later op de dag werd Stuart nog uit de uitslag gehaald wegens onbehoorlijk rijgedrag. Hierdoor schoof Ivan Lukashevich, die steeds beter uit de voeten komt met zijn Ford, door naar de achtste plaats, voor Henk Vuik Jr. en Melroy Heemskerk.

 7203_felle_gevechten
Felle gevechten bij de Formule Ford.

Zelfde First Division-podium
Het podium leverde in deze tweede race een drukke vertoning op, want er stonden zes verschillende rijders op het ereschavot. Waar er vaak toch wel iemand van de First Division in de overall top-drie eindigt, waren het nu Perret, Jongejans en Knap die de prijzen in ontvangst namen.

 7387_podium2

Bij de First Division was het podium hetzelfde opgebouwd als in de eerste race; Catsburg wint voor zijn teamgenoot De Ruit en Melroy Heemskerk eindigt als derde. Heemskerk mocht vanaf een prachtige vierde plaats starten, maar kon in het begin niet echt een vuist maken en viel snel terug naar de achtste plek. “Ik kwam op zich niet slecht weg,” reageerde Heemskerk, “maar ik koos in het gedrang de verkeerde kant dus daar verloor ik plaatsen.” Uiteindelijk werd hij als tiende geklasseerd, op slechts vier tienden gevolgd door Jean Paul Ogier. “Dat podium was dus echt kantje boord. Ik merkte op de startgrid al dat de auto niet lekker liep en ik schoot een aantal keer uit de versnelling. Dat gebeurde op het einde ook nog eens, maar ik heb Ogier nog net achter me weten te houden.”

 4767_catsburg_gert
Teambaas van Geva Racing Gert Valkenburg en first Division kampioen Nick Catsburg vieren feest.

Uitslag race 2
1. Benoit Perret, 12 ronden
2. Rogier Jongejans, op 0.274
3. Simon Knap, op 0.846
4. Michel Florie, op 1.951
5. Nick Catsburg, op 2.828
6. Romano de Ruit, op 3.448
7. Auke Genemans, op 7.490
8. Ivan Lukashevich, op 9.039
9. Henk Vuik jr., op 10.780
10. Melroy van Heemskerk, op 22.821

 7336_perret_wint
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet